Društvo arhiva vesti 24.11.2017

Ostavke u Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje

B92 24.11.2017
Beograd -- Ostavke petorice članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje epilog su višemesečnih nesaglasja predstavnika akademske zajednice i Ministarstva prosvete. Nesuglasice su nastale u vezi sa novim zakonom o visokom obrazovanju, prenela je… »

Sprečena tragedija! Turski Avion vanredno sleteo na BG Aerodrom: Pozlilo kapetanu na liniji Istanbul - Frankfurt

Kurir 24.11.2017
BEOGRAD - Avion kompanije Turkish Airlines koji je leteo na liniji Istanbul - Frankfurt vanredno je sleteo u 11 časova na Aerodrom Nikola Tesla Beograd usled zdravstvenog stanja kapetana, saopšteno je sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla". Nadležne… »

Krkobabić: Izbor direktora ''Pošte'' po zakonskoj proceduri

Večernje novosti 24.11.2017
Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je danas da se izbor direktora ''Pošte Srbije'' odvija u strogo zakonom određenoj proceduri. BEOGRAD - Ministar u Vladi Srbije zadužen… »

Brnabićeva o Šarčevićevom komentaru: Nisam to videla...

B92 24.11.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da neće deliti nikakve javne ukore ministru prosvete Mladenu Šarčeviću. Ona je za njega rekla da vodi jedan od najtežih sektora i da se trudi "da svaki dan pomeri stvari nabolje". Upitana da li će… »

Od ponedeljka hladno, uz jak severac

Radio 021 24.11.2017
U subotu pretežno sunčano. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 3°C, maksimalna dnevna 14°C. Krajem dana i tokom noći naoblačenje. U nedelju oblačno sa kišom, u planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Krajem dana i… »

EPuS: Perspektive članstva u EU nikada nisu bile opipljivije

EurActiv 24.11.2017
Srbija je danas na nepovratnom putu evropskih integracija i perspektive članstva naše zemlje u Evropskoj uniji nikada nisu bile jasnije ni opipljivije. U iščekivanju da konačno prođemo kroz vrata EU, koja su sada širom otvorena, sa zadovoljstvom… »

Krivične prijave zbog širenja panike od vakcine

Danas 24.11.2017
Grupa lekara i roditelja iz više gradova Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv psihijatra Jovane Stojković zbog neetičkog rada i širenja panike protiv vakcinisanja dece. Slične prijave biće podnete i protiv drugih istaknutih aktivakcinaša… »

Batut: Registrovano još 105 inficiranih HIV-om od početka godine

Blic 24.11.2017
Podaci Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” pokazuju da je od januara do novembra ove godine dijagnostikovano novih 105 osoba inficiranih HIV-om. U “Batutu” je povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE danas održana… »

U borbi protiv vršnjačkog nasilja sedam ministarstava

RTS 24.11.2017
Formirana Ministarska grupa za prevenciju vršnjačkog nasilja među mladima u Srbiji, koju će činiti predstavnici sedam ministarstava. Cilj je da se propisi ujednače i da se objasne procedure u smislu gde prestaje nadležnost jednih, a počinju… »

Raspisan konkurs za direkora Agencije za borbu protiv korupcije

Danas 24.11.2017
Odbor Agencije za borbu protiv korupcije raspisao je javni konkurs za izbor direktora Agencije za borbu protiv korupcije, a rok za podnošenje prijava je 15 dana, ovjavljeno je u listu Politika. Mandat direktora traje pet godina, a mesto rada je Boegrad… »