Društvo arhiva vesti 24.11.2017

Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje ne preti blokada

Danas 24.11.2017
Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje ne preti blokada nakon ostavke presednika tog tela i još četiri člana, izjavio je za Danas Miodrag Popović, generalni sekretar NSVO. On, međutim, ne isključuje mogućnost da ostavku podnesu još neki članovi… »

Sprečena tragedija! Turski avion vanredno sleteo na BG Aerodrom: Pozlilo kapetanu na liniji Istanbul - Frankfurt

Pravda 24.11.2017
Avion kompanije Turkish Airlines koji je leteo na liniji Istanbul - Frankfurt vanredno je sleteo u 11 časova na Aerodrom Nikola Tesla Beograd usled zdravstvenog stanja kapetana, saopšteno je sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla". Nadležne aerodromske… »

Krkobabić: Izbor direktora ''Pošte'' po zakonskoj proceduri

Večernje novosti 24.11.2017
Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je danas da se izbor direktora ''Pošte Srbije'' odvija u strogo zakonom određenoj proceduri. BEOGRAD - Ministar u Vladi Srbije zadužen… »

Brnabić: Imamo tim protiv vršnjačkog nasilja, pravimo plan

B92 24.11.2017
Valjevo -- redsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da se mora pronaći način da se pokaže mladima da se vršnjačko nasilje neće tolerisati. Ona je povodom formiranja Tima za prevenciju vršnajčkog nasilja naglasila da je održan prvi sastanak i da… »

Vremenska prognoza – 25. novembar

RTS 24.11.2017
Vreme sunčano i toplo. Najviša temperatura 17 stepeni. Krajem dana naoblačenje i kiša. Sutra pad temperature, kiša i sneg na planinama. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave… »

EP: Srbija na nepovratnom putu ka EU

RTV 24.11.2017
BEOGRAD - Srbija je danas na nepovratnom putu evropskih integracija i perspektive članstva zemlje u Evropskoj uniji (EU) nikada nisu bile jasnije, ni opipljivije, saopštio je danas Evropski pokret u Srbiji, povodom 25 godina rada te organizacije. Cilj… »

Krivične prijave zbog širenja panike od vakcine

Danas 24.11.2017
Grupa lekara i roditelja iz više gradova Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv psihijatra Jovane Stojković zbog neetičkog rada i širenja panike protiv vakcinisanja dece. Slične prijave biće podnete i protiv drugih istaknutih aktivakcinaša… »

"Oko 1.000 osoba u Srbiji ne zna da ima HIV"

B92 24.11.2017
Podaci Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” pokazuju da je od januara do novembra 2017. dijagnostikovano novih 105 osoba inficiranih HIV-om. U “Batutu” je povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, održana je… »

Pola vlade radiće na prevenciji nasilja među decom

Blic 24.11.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je danas prvi sastanak Ministarskog tima za prevenciju vršnjačkog nasilja, koji je oformljen na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Osnovni zadatak Ministarskog tima je da izvrši… »

Agencija raspisala konkurs za novog direktora

RTV 24.11.2017
BEOGRAD - Agencija za borbu protiv korupcije raspisala je danas javni konkurs za izbor novog direktora ovog državnog organa. Kako piše u konkursu objavljenom u "Politici", rok za podnošenje prijava je 15 dana, a mandat direktora traje pet godina. Odbor… »