Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 24.11.2017

Napad na džamiju u Egiptu: Poginulo najmanje 235 osoba

Al Jazeera 24.11.2017
Naoružani napadači aktivirali su bombu i otvorili vatru na džamiju Al Rawdah u Bir al-Abedu, na poluotoku Sinaju. Najmanje 235 osoba ubijeno je kad su naoružani napadači aktivirali bombu i otvorili vatru na džamiju na Sinaju, na nemirnom sjeveru… »

Patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je djelo đavola

Al Jazeera 24.11.2017
Poglavar SPC-a izjavio je da se sve to dešava jer svjetski moćnici rade đavolska djela, a Srbi trpe posljedice. Patrijarh srpski Irinej izjavio je da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću "delo đavola" i da nije prvi put da ispada da su samo… »

Kvalifikacije za SP: Košarkaši BiH savladali Rusiju

Al Jazeera 24.11.2017
Selekcija Bosne i Hercegovine je u sarajevskoj Skenderiji savladala favoriziranu selekciju Rusije rezultatom 81:76. Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u petak navečer u sarajevskoj Skenderiji savladala selekciju Rusije rezultataom 81:76… »

Lionelu Messiju uručena 'Zlatna kopačka'

Al Jazeera 24.11.2017
Nogometašu argentinske reprezentacije i Barcelone nagradu za najboljeg strijelca uručio je klupski saigrač Luis Suarez. Najboljem nogometašu španske Barcelone Lionelu Messiju uručena je u petak "Zlatna kopačka", četvrta u karijeri, prenose… »

Osuđen na 472 godine zatvora zbog seksualne trgovine djecom

Al Jazeera 24.11.2017
Sud u SAD-u osudio 31-godišnjeg Franklina zbog trgovinom maloljetnicima i odraslim osobama i poticanje na prostituciju. Američki sud osudio je 31-godišnjeg Brocka Franklina na 472 godine zatvora zbog seksualne trgovine djecom, rekao je danas sudski… »

Britanija: Za borbu protiv ruske propagande 112 miliona eura

Al Jazeera 24.11.2017
Britanska premijerka Theresa May namjerava označiti Rusiju neprijateljskom državom. Britanska premijerka Theresa May namjerava označiti Rusiju "neprijateljskom državom" i izdvojiti 100 miliona funti za borbu protiv ruske propagande. "Moramo otvorenih… »

Žalbeni sud: Pistoriusu 13 godina zatvora

Al Jazeera 24.11.2017
Vrhovni žalbeni sud Južnoafričke Republike povećao je zatvorsku kaznu Oscaru Pistoriusu, osuđenom za ubistvo, sa šest na 13 godina i pet mjeseci. Vrhovni žalbeni sud Južnoafričke Republike povećao je zatvorsku kaznu Oscaru Pistoriusu, osuđenom… »

SPD će pregovarati o formiranju njemačke vlade

Al Jazeera 24.11.2017
Predsjednik Socijaldemokratske partije Njemačke Martin Schulz kaže da pregovori neće automatski krenuti u nekom posebnom pravcu. Lider Socijaldemokratske partije Njemačke Martin Schulz izjavio je u petak da će se njegova stranka pridružiti… »

Haški tribunal objavio kompletnu presudu Ratku Mladiću

Al Jazeera 24.11.2017
Prvostepena presuda komandantu Vojske Republike Srpske sadrži 2.527 stranica, podijeljena je u četiri toma, a peti dio predstavlja takozvani povjerljivi aneks. Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju objavio je u petak na svojim stranicama… »

Albinu Kurtiju i dvjema zastupnicama mjesec dana pritvora

Al Jazeera 24.11.2017
Policija je bacila suzavac na zastupnike koji su pokušali spriječiti hapšenje članova Samoopredjeljenja ispred Skupštine Kosova. Zastupnicima Samoopredjeljenja Albinu Kurtiju, Albuleni Haxhiu i Doniki Kadaj-Bujupi određen je pritvor od mjesec dana… »