Izvor: Blic arhiva vesti 24.11.2017

Patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je "delo đavola"

Blic 24.11.2017
Patrijarh Irinej izjavio je da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću "delo đavola" i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve, dok su ostali nevini. "Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen… »

KiM: Uhapšenim poslanicima određen jednomesečni pritvor

Blic 24.11.2017
Poslanicima radikalnog albanskog pokreta "Samoopredeljenje" Aljbinu Kurtiju, Aljbuljeni Hadžiju i Doniki Kadaj Bujupi, koji su jutros uhapšeni na ulazu u zgradu Skupštine samoproglašenog Kosova, određen je jednomesečni pritvor. Iz "Samoopredeljenja"… »

Kraj mugabeove ere: Novi predsednik Zimbabvea Mnangagva položio zakletvu

Blic 24.11.2017
Emerson Mnangagva položio je danas zakletvu kao novi predsednik Zimbabvea. Bivši potpredsednik je tako postao drugi predsednik otkako je Zimbabve stekao nezavisnost. On je položio zakletvu pred desetinama hiljada ljudi na stadionu u Harareu. Ranije je… »

Prosečna oktobarska neto plata 46.879 dinara, manja nego prošlog meseca

Blic 24.11.2017
Prosečna bruto zarada isplaćena u oktobru ove godine iznosila je 64.602 dinara, dok je prosečna neto zarada, (što podrazumeva bez poreza i doprinosa) iznosila 46.879dinara. U odnosu na prethodni mesec, prosečne bruto i neto zarade manje su za 2,8… »

Horor u Bečeju: Trojica dečaka mučila staricu, motku joj gurali u usta, gušili je jastukom i na kraju napravili selfi

Blic 24.11.2017
Trojica maloletnika pokušali su u četvrtak ujutru u Bečeju da opljačkaju staricu V.R. (86). Mučili su je, tukli, gušili i na kraju misleći da je mrtva sa njom napravili selfi! Policija je kao počinioce ovog dela identifikovala dvojicu… »

Dačić u Argentini: "Već smo imali dovoljno krvi i sada želimo med"

Blic 24.11.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nema nikakve sumnje da Ratko Mladić treba da bude osuđen za masakre u Srebrenici, ali je istovremeno zapitao šta se dešava sa hiljadama Srba koji su bili ubijeni tokom… »

Obradović o tužbi: Neću se pozvati na poslanički imunitet

Blic 24.11.2017
Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se neće, ako ga tužilaštvo bude pozvalo, pozvati na poslanički imunitet. Obradović je u pisanoj izjavi medijima, reagujući na krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja koju su protiv njega… »

Lavrov udario po Amerikancima: Vama kao da je krivo što Kim ne lasira raketu

Blic 24.11.2017
Ministar spoljnih poslova Rusije izjavio je danas, nakon sastanka sa šefom japanske diplomatije Taroom Konom, da izgleda kao da je Americi krivo što Severna Koreja u poslednje vreme nije lansirala nijednu raketu, prenosi Rojters. Navodi se da je Lavrov… »

Pilotu pozlilo u avionu: Lekari mu ukazali pomoć na pisti beogradskog aerodroma

Blic 24.11.2017
Pilotu "Turkish airlines" pozililo je danas u avionu tokom leta, pa je letelica prinudno sletela na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Kako saznajemo, pilotu turske aviokompanije pozlilo je tokom leta, zbog čega su bili prinuđeni da slete u Beograd… »

Poslanici o Mladiću, Kosovu i o tome ko je američki čovek u Vladi Srbije. I, naravno, ništa ne može u skupštini da prođe…

Blic 24.11.2017
U skupštinskoj raspravi o potvrđivanju četiri ugovora danas se polemisalo o tome da li se predloženim ugovorom o Transportnoj zajednici priznaje nezavisnost Kosova, ko je američki čovek u Vladi Srbije, ali i o presudi Ratku Mladiću, ideologijama… »