Izvor: Blic/Kultura arhiva vesti 24.11.2017

Za uređenje Muzeja savremene umetnosti Vlada izdvojila dodatnih 38 miliona dinara

Blic 24.11.2017
Na osnovu odluke donete 20. novembra, Vlada Srbije će za spoljno uređenje Muzeja savremene umetnosti izdvojiti dodatnih 38.304.000 dinara iz tekuće budžetske rezerve, objavljeno je u "Službenom glasniku". Rekonstruisani Muzej savremene umetnosti u… »

Hrvati prave spektakularnu izložbu o Tesli

Blic 24.11.2017
U Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu, sutra će biti otvorena izložba "Nikola Tesla - Mind from the Future", koju su hrvatski mediji predstavili kao multimedijalno-umetnički događaj godine, ali i kao najveći umetnički projekat u modernoj istoriji… »

Četvrta sezona Peaky Blinders: Ko će od Šelbijevih ostati živ?

Blic 24.11.2017
"Napravio sam dogovor sa ljudima moćnijim čak i od naših neprijatelja... verujte mi!" Poslednja epizoda treće sezone "Birmingemske bande" (Peaky Blinders) ostavila je gledaoce – i celu familiju Šelbi – da se pitaju šta će dalje biti. Vođa… »

Ruski dnevnik Milana Neškovića: Rusi i mi, votka i rakija

Blic 24.11.2017
Prošla je druga nedelja. Nikada nisam brže i konciznije radio svoj posao, a možda ni sa većim entuzijazmom. Nijednom nisam čuo toliko obožavanu reč u našem pozorištu, NJET. Sve može i mora da bude ukoliko nam treba na probi. Lako je i lepo… »

Uma Turman poručila Vajnstinu: Drago mi je da lagano patiš, ti ne zaslužuješ metak

Blic 24.11.2017
Uma Turman, koja je donedavno bila prilično uzdržana u komentarima vezanim za Harvija Vajnstina, konačno je progovorila preko objave na Instagramu, poželevši (juče) svima srećan Dan zahvalnosti sem njemu i njegovim "zlim zaverenicima". "Drago mi je… »

Galicijske pesme o Bogorodici okupljaju muzičare iz Srbije, Hrvatske i Slovenije

Blic 24.11.2017
Koncert "Ruža nad ružama. Pesme posvećene Bogorodici" održaće se 2. decembra u Crkvi Sv. Petra Apostola u Beogradu u 19h. Beogradska publika moći će da čuje stare galicijske pesme sa albuma "Rosa Das Rosas" (Ruža nad ružama) koji je početkom… »