Izvor: Danas/Kultura arhiva vesti 24.11.2017

Nagrađena nova zbirka Dragice Stojanović

Danas 24.11.2017
Na manifestaciji "Milici u pohode" u Zavodu za kulturu Vojvodine u Novom Sadu, danas će u 13 sati biti upriličena svečanost dodele ovogodišnje književne nagrade "Milica Stojadinović Srpkinja" pesnikinji iz Zrenjanina Dragici Stojanović. Dragica… »

Uz vatromet i pesmu otvoren drugi "Novosadski Winter Fest"

Danas 24.11.2017
Drugi "Novosadski Winter Fest" svečano je otvoren juče na Trgu slobode. Festival je otvorio Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu koji je poželeo dobrodošlicu Novosađanima i turistima. - Desetine hiljada ljudi, prošle godine tokom ove… »

Srdan Golubović: Savremeni čovek je kastriran

Danas 24.11.2017
* Obeležavanje jubileja ne služi samo kao podsećanje već kao svojevrsni podsticaj za buduće filmove. Mislim da je važno što u Glavnom takmičarskom programu ima mnogo debitantskih filmova nekih novih reditelja. S druge strane, u Glavnom programu… »

Ćirić: Nositi glavu u torbi znači govoriti ono što misliš

Danas 24.11.2017
Kišjuhas:Novinarski izraz Borke Pavićević pun je emocija koje su kontrast šumi straha, panike, netrpeljivosti, ksenofobije, a koji čine izuzetno veliki procenat sadržaja u današnjim medijima. „Nije samo moja glava u torbi nego svih nas koji… »

Otvoren Muzej šabačkih Jevreja

Danas 23.11.2017
U Šapcu je večeras otvoren Muzej šabačkih jevreja a otvorio ga je ministar kulture Vladan Vukosavljević. On je izjavio da jedan od ciljeva Ministarstva kulture i informisanja zalaganje za snažnu afirmaciju principa decentralizacije kulturne politike… »

Treba hrabrosti da podeliš intimu

Danas 23.11.2017
*Nije moju majku bilo potrebno toliko ubeđivati, budući da kao i svaka majka nije mogla da mi kaže ne *Mnogo mi je važno da ovaj film odmah vidi i domaća publika. - "Nisam još došla sebi pošto se sve desilo pre nešto više od 15 sati. Sinoć je… »