Izvor: EurActiv arhiva vesti 24.11.2017

Tereza Mej upozorava na "neprijateljsku Rusiju"

EurActiv 24.11.2017
Britanska premijerka Tereza Mej namerava da označi Rusiju "neprijateljskom državom" i da izdvoji 100 miliona funti za borbu protiv ruske propagande. Mešanje Rusije u unutašnje stvari bivših sovjetskih republika i sukobi na tom prostoru neće… »

EPuS: Perspektive članstva u EU nikada nisu bile opipljivije

EurActiv 24.11.2017
Srbija je danas na nepovratnom putu evropskih integracija i perspektive članstva naše zemlje u Evropskoj uniji nikada nisu bile jasnije ni opipljivije. U iščekivanju da konačno prođemo kroz vrata EU, koja su sada širom otvorena, sa zadovoljstvom… »

Sednica Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona EU-Srbija

EurActiv 24.11.2017
Predstavnici Srbije i Evropske unije održali su 24. novembra u Skupštini AP Vojvodine, 3. sednicu Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona Evropska unija-Republika Srbija. Razgovarano je o primerima dobre prakse i načinima da se lokalni i… »

Za dva meseca lova 59 slučajeva krivolova

EurActiv 24.11.2017
U lovnoj sezoni na prepelicu i grlicu u avgustu i septembru registrovano je 59 slučajeva krivolova, a pronađen je i veliki broj lokacija sa vabilicama, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) pozivajući se na podatke Društva za… »

Medijska udruženja traže poseban fond za medije civilnog društva

EurActiv 24.11.2017
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja zatražila je 24. novembra od nadležnih državnih institucija da više pažnje posvete stvaranju uslova za razvoj medija civilnog društva i založila se za osnivanje posebnog fonda za finansiranje medijskih… »

Slovačka politička elita između EU i Rusije

EurActiv 24.11.2017
Dok je slovački predsednik Andrej Kiska govorio u Strazburu o potrebi borbe protiv ruske propagande, predsednik parlamenta te zemlje Andrej Danko hvalio je "pan-slovensko jedinstvo" u ruskoj Dumi. Obraćanje ruskim poslanicima uznemirilo je neke Dankove… »