Izvor: N1 Info arhiva vesti 24.11.2017

Patrijarh: Presuda Mladiću očekivana, trpimo đavolska dela

N1 Info 24.11.2017
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da je presuda generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, koji je osuđen na doživotnu robiju, bila sasvim očekivana. Patrijarh je za list "Alo" rekao da je uveren da je i ta presuda, kao i svaka… »

Politika: Ostavke u savetu za visoko obrazovanje zbog zakona

N1 Info 24.11.2017
Ostavke petorice članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje epilog su višemesečnog neslaganja predstavnika akademske zajednice i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u vezi sa novim zakonom o visokom obrazovanju, prenela je… »

Studenti iz Srbije, Hrvatske i BiH napadnuti u Mostaru

N1 Info 24.11.2017
Studenti iz Hrvatske, BiH i Srbije su napadnuti na Partizanskom groblju u Mostaru. Studentski zbor Univerziteta u Mostaru osudio je napad na studente iz Hrvatske, Srbije i BiH koji se dogodio na Partizanskom groblju. Nekoliko sati nakon napada na… »

Janković o optužbama: Jasno je odakle sve ovo dolazi

N1 Info 24.11.2017
Legitimno je pravo ljudi da budu nezadovoljni stanjem u Pokretu slobodnih građana, ali neke optužbe su nedostojne i podle, kaže u intervjuu za Dojče Vele lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković. Na pitanje kako komentariše optužbe o… »

Novi Sad loše skockao budžet, pa sada radnicima deli višak

N1 Info 24.11.2017
Odbornici Skupštine Novog Sada izglasali su predlog da radnici najvećeg broja javno-komunalnih preduzeća budu jednokratno počašćeni sa blizu 23.000 dinara iz budžeta. Izvor: N1 Pomoć će dobiti radnici onih gradskih preduzeća koja finansijski… »

Jovanović: Vučićeva reakcija na Mladića poštenija od ostalih

N1 Info 24.11.2017
Mnogo je poštenije ono što je uradio Aleksandar Vučić ne želeći da komentariše presudu Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici, jer nije pravosnažna, govoreći da se treba okrenuti budućnosti i da je to presuda Mladiću, a ne Srbiji, dok su ostali… »

Hag objavio presudu Mladiću na 2.527 strana

N1 Info 24.11.2017
Haški tribunal objavio je prvostepenu presudu generalu i ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću koja sadrži 2.527 strana. General Mladić osuđen je 22. novembra na doživotni zatvor, nakon što je proglašen je krivim po svim tačkama… »

SNS platila nastup Hora RTS-a 228 hiljada dinara

N1 Info 24.11.2017
Srpska napredna stranka angažovanje Hora RTS-a za proslavu rođendana platila je 228 hiljada dinara, navedeno je u odgovoru koji je RTS dostavio nevladinoj organizaciji Transparentnost Srbija. Srpska napredna stranka je deveti rođendan obeležila 9… »

Aljbin Kurti uhapšen ispred Skupštine Kosova

N1 Info 24.11.2017
Osnivač i bivši lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti uhapšen je ispred ulaza u Skupštinu Kosova. Uhapšene su i poslanice Samoopredeljenja Donika Kadaj Bujupi i Aljbuljena Hadžiju, a njima je određen pritvor od mesec dana. Izvor: N1 Kako javlja… »

Ljimaj oslobođen optužbi za organizovani kriminal

N1 Info 24.11.2017
Sud u Prištini je oslobodio zamenika premijera Kosova Fatmira Ljimaja za organizovani kriminal i zloupotrebu službenog položaja. Ljimaj je bio optužen kao bivši ministar saobraćaja. Osnovni sud u Prištini je u petak oslobodio bivšeg ministra… »