Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 24.11.2017

Patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je delo đavola

Nedeljnik 24.11.2017
Kako je patrijarh istakao, sve to se dešava jer "silni svetski moćnici rade đavolska dela, a mi trpimo posledice" Patrijarh Irinej kaže da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću "delo đavola" i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za… »

Gradi se “alternativni internet”: Više privatnosti, slobode govora i bez IP adresa

Nedeljnik 24.11.2017
Sve što se na njemu bude nalazilo biće "neuništivo, šifrovano i nemoguće za kontrolisanje“. Kim Dotkom, osnivač sajta za deljenje fajlova “Megaupload“, predstavio je ozbiljan projekat koji naziva budućim "alternativnim internetom“. Kako… »

Ljiljana Smajlović predsednica Suda časti UNS-a

Nedeljnik 24.11.2017
Osim redovnog rada, Sud časti UNS-a organizovaće javne rasprave o poštovanju etike u medijima. Novinarka i kolumnistkinja Nedeljnik Ljiljana Smajlović nova je predsednica Suda časti Udruženja novinara Srbije (UNS), odlučeno je na konstitutivnoj… »

NIS do sada uložio preko 100 miliona dinara u Istraživačku stanicu Petnica

Nedeljnik 24.11.2017
Kao društveno odgovorna kompanija NIS ulaže u razvoj zajednice u kojoj posluje. Saradnja sa Istraživačkom stanicom „Petnica" jedan je u nizu projekata kojim NIS podržava naučne i obrazovne institucije, unapređenje infrastrukture u obrazovanju… »

Bačena bomba na džamiju: 235 mrtvih, broj žrtava raste

Nedeljnik 24.11.2017
Ministar zdravlja Egipta naveo je da se strahuje da će broj mrtvih da raste. U bombaškom i oružanom napadu na džamiju u egipatskoj pokrajini Severni Sinaj, ubijeno je 235 osoba, dok je 130 ljudi ranjeno, prenose novi bilans žrtava egipatski državni… »

“Optimista sam uprkos činjenici da živimo vremena i časove koje nismo zaslužili”: Rade Šerbedžija uoči koncerta u…

Nedeljnik 24.11.2017
U Beograd pre Nove godine uvek donosim neku nostalgiju, poeziju, momenat u kojem vreme stane...Publika to zna i u tome uživa, rekao je Šerbedžija. Optimista sam uprkos činjenici da živimo vremena i časove koje nismo zaslužili, kazao je Tanjugu… »

(VIDEO) Pogledajte zašto je Geri Oldman glavni favorit za Oskara

Nedeljnik 24.11.2017
Uprkos tome što važi za jednog od najboljih glumaca današnjice, Oldman je dosad samo jednom bio nominovan za Oskara – 2012. godine. Britanski glumac Geri Oldman, po ocenama kritičara, briljira u ulozi premijera Ujedinjenog Kraljevstva Vinstona… »

Progovorila i Natali Portman: "Bila sam uznemiravana tokom cele karijere"

Nedeljnik 24.11.2017
Kada je bila mlađa pričala je da je mnoge uloge odbila jer nije želela da je posmatraju kao seksualni objekat. Glumica Natali Portman nedavno je govorila o svom iskustvu kada je reč o seksualnom zlostavljanju o kome se sve učestalije govori u… »

Poslednji razgovor sa Stevicom Markovićem: "Za njegovu smrt delom je kriva Natali Delon"

Nedeljnik 24.11.2017
Zorica Milošević bila je jedna od poslednjih osoba koje su pričale sa Stevicom Markovićem pre nego što će on otići na sastanak sa kojeg će se vratiti raskomadan u kesi na francuskom đubrištu. Odmah posle subotnjeg saopštenja da će prolećni… »

Zbog širenja panike od vakcine slede krivične prijave

Nedeljnik 24.11.2017
Predsednik grupe "Pedijatrija zasnovana na dokazima", pedijatar Tomislav Stevanović, kaže za Danas da su društvenu inicijativu protiv antivakcinaša u Srbiji pokrenuli pre svega mladi ljudi, roditelji, a da su im se brojni lekari u tome pridružili… »