Izvor: PC Press arhiva vesti 24.11.2017

Huawei Mate 10 serija stigla u Srbiju

PC Press 24.11.2017
Mobilni telefon sa veštačkom inteligencijom, Huawei Mate 10 Pro stigao je u Srbiju i moguće ga je kupiti u pretprodaji u Huawei Experience Store u TC Ušće do 1. decembra, a svaki kupac u tom periodu na poklon dobija i Huawei EnVision 360 Panoramic VR… »

Kompanija Tesla napravila najveću bateriju na svetu

PC Press 24.11.2017
Elon Musk obećao je da će napraviti najveću bateriju na svetu u Australiji – to je i učinio. Iako je Australija u mnogo čemu napredna zemlja i kontinent, ona ima veliki problem sa proizvodnjom električne energije. Za problem je čuo vlasnik… »

25% popusta za 25 godina rada

PC Press 24.11.2017
Svakom poslovnom prostoru, bilo malom ili velikom, potrebno je adekvatno rešenje za štampu. Kompanija Original 1. decembra proslavlja 25 godina, i tim povodom žele da obraduju svoje kupce sa 25% popusta koji će trajati do kraja godine. Ovaj… »

Srbija ima dosta preduzetničkog potencijala, ali nedostaju investitori

PC Press 24.11.2017
Međunarodni seminar SEE MIKTA – Inovacije i preduzetništvo koji je obrađivao teme vezane za probleme sa kojima se suočavaju startapovi u Srbiji kao i njihova rešenja, održao se danas u Beogradu. Ovom prilikom smo razgovarali sa direktorom Startup… »

Samsung planira da otvori AI istraživački centar

PC Press 24.11.2017
Samsung Electronics Co. Ltd. pojačava svoje prisustvo u svetu veštačke inteligencije uz otvaranje novog istraživačkog centra usmerenog na mašinsko učenje. Plan je da novim istraživačkim centrom za veštačku inteligenciju upravljaju dva glavna… »

Labudova pesma Cassini misije ovekovečena u jednoj slici

PC Press 24.11.2017
Sredinom septembra okončana je NASA misija Cassini, te je glavni nosilac misije, robotska letelica Cassini–Huygens sagorela visoko u atmosferi planete Saturn, čime je obeležen kraj uspešne trinaestogodišnje misije. Sonda Cassini je lansirana 1997… »

Firefox radi na novoj opciji koja će obeležavati hakovane web-sajtove

PC Press 24.11.2017
Pošto je objavio svoj novi i brži Quantum pretraživač, Firefox radi na novoj opciji koju će svakako ceniti svi koji brinu o sigurnosti, a koja će korisnike upozoravati u slučaju da se nađu na web-sajtu koji je prethodno pretrpeo jedan ili više… »

Interaktivna serija Mosaic dostupna i Android korisnicima

PC Press 24.11.2017
Uprkos velikom broju popularnih TV serija koje se trenutno emituju, HBO i Steven Soderbergh pronašli su način koji omogućava da se nova serija Mosaic razlikuje od drugih, a tako što su kontrolu nad tokom radnje prepustili gledaocima. Osmišljena kao… »

Biznis top lista za 2016/17 magazina Biznis i finansije

PC Press 24.11.2017
Spisak najprofitabilnijih kompanija u Srbiji se iz godine u godinu gotovo ne menja, te je jedna od retkih promena to što je Naftna industrija Srbije (NIS) prošle godine preuzela prvo mesto od Telekoma Srbija. Pad profitabilnosti u odnosu na 2016… »

Srbija bi mogla postati “poreski raj”

PC Press 24.11.2017
Srbija bi, od 5. decembra, mogla da se nađe na “crnoj listi poreskih rajeva” koju formira Evropska unija. Prenela je analitička kuća Bloomberg, navodeći da je imala uvid u dokumentaciju, da se u nacrtu predloga za proširenje ove liste nalazi… »