Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 24.11.2017

Uhapšeni prevaranti iz Beograda

RT Kragujevac 24.11.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv dvojice Beograđana starosti 50 i 28 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara… »

OŠ „Natalija Nana Nedeljković“ – 175 godina postojanja

RT Kragujevac 24.11.2017
U osnovnoj školi „Natalija Nana Nedeljković“, povodom dana škole, organizovana je izložba predmeta i fotografija koji oslikavaju rad škole u prošlom veku. O radu i funkcionisanju škole proteklih 175 godina svedoče mnogobrojne fotografije… »

„Dosta su svetu jedne Šumarice“

RT Kragujevac 24.11.2017
U okviru umetničke manifestacije „Dosta su svetu jedne Šumarice“ koju organizuje Spomen park „Kragujevački oktobar“ u Kragujevcu, bio je raspisan konkurs na temu „Ne smemo dozvoliti da nam se nasmeši lice zla“ iz dela književnika Mirka… »

Obustava saobraćaja u delu ulice Grada Sirena

RT Kragujevac 24.11.2017
Zbog radova, na magistralnom toplovodu, koje izvode ekipe „Energetike“, večeras od 18 časova do 6 časova ujutru, biće obustavljen saobraćaj u delu ulice Grada Sirena, od raskrsnice sa ulicom Svetozara Markovića do raskrsnice sa ulicom Nikole… »

Značajna investicija za Kragujevac

RT Kragujevac 24.11.2017
Najava nemačkog „Simensa“ o preuzimanju srpskog proizvođača delova karoserije za šinska vozila, kompanije „Milanović inženjering“, izuzetno je značajna za grad Kragujevac, s obzirom na to da je reč o investiciji većoj od Fijata, smatra… »

Otvoren 9. Međunarodni sajam turizma

RT Kragujevac 24.11.2017
Deveti međunarodni sajam turizma i seoskog turizma otvoren je danas na Šumadija sajmu. Sajam je otvorila pomoćnica ministra trgovine, turizma i telkomunikacija Renata Pindžor, a posle prezentacije dokumentarnog filma „Divostinka- šest milenijuma… »

Iscrpna rasprava o javnim finansijama

RT Kragujevac 24.11.2017
Odbornici Skupštine grada na 11. sednici, između ostalog, usvojili su predlog odluke o rebalansu budžeta za tekuću godinu, predlog za povećanje poreza na imovinu, kao i Strategiju zdrastvene zaštite u naredne tri godine, program poslovanja javno… »

Savez slepih obeležio svoju slavu

RT Kragujevac 24.11.2017
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog kralja Stefana Dečanskog, odnosno Mratindan. Ovog sveca proslavlja i okružna organizacija Saveza slepih i slabovidih u Kragujevcu. Slepe i slabovide osobe u Kragujevcu dele sudbinu svih slepih u… »

Četiri konferencije Odborničkih grupa

RT Kragujevac 24.11.2017
Tokom 11. Redovne sednice Skupštine grada, u salonu ispred sale, četiri Odborničke grupe održale su konferencije za novinare. Rebalans budžeta za 2017. i povećanje poreske stope, bile su glavne teme o kojima se razgovaralo. Pre tri godine Javno… »

Sugrađani: Veroljub Dugalić

RT Kragujevac 24.11.2017
Profesor Ekonomskog fakulteta Veroljub Dugalić u emisiji „Sugrađani“ govori o briljantnom studiranju, životu u Kragujevcu sedamdesetih godina, izuzetnoj poslovnoj karijeri, bankarstvu ali i velikoj ljubavi prema sportu. Osnivač je Ekonomca, kluba… »