Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 24.11.2017

Otvoren FAF - Marković: Nisam bio siguran da znam šta je Kosovo

RTV 24.11.2017
BEOGRAD - Film Gorana Markovića "Mnoštvo i manjina" premijerno se prikazuje na 23. Festivalu autorskog filma, koji je počeo danas, a autor kaže da pre snimanja nije znao mnogo o Kosovu i u čemu je suština problema. Marković je na današnjoj… »

Šerbedžija o BGD koncertu, filmu, unuku...

RTV 24.11.2017
BEOGRAD - Optimista sam uprkos činjenici da živimo vremena i časove koje nismo zaslužili, kazao je Tanjugu holivudski glumac Rade Šerbedžija, koji će 26. decembra sa svojim bendom "Zapadni kolodvor" nastupiti na sceni Narodnog pozorišta u… »

"Istorija Srbije - opsesivna potraga za jednom istinom"

RTV 24.11.2017
BEOGRAD - Mila Turajlić, autorka filma "Druga strana svega", koji će srpsku premijeru imati 29. novembra u Centru Sava, u okviru Festivala autorskog filma, kaže da je ideja bila da priča o jednom podeljenom prostoru, priča o vratima zaključanim 70… »

Pančevo: Slikarska radionica za slepe i slabovide

RTV 24.11.2017
PANČEVO - Cilj projekta "Zatvori svoje oči, otvori srce i oslikaj život", koji sprovodi Međuopštinska organizacija Saveza slepih iz Pančeva, je da se pomogne slepim i slabovidim licima da na kreativan način upoznaju sebe, svoje mogućnosti, razviju… »

Umro Džon Hendriks, pionir džeza

RTV 24.11.2017
TOLEDO-OHAJO - Džon Hendriks, pionir džeza, pevač i tekstopisac koji je sa triom Lambert, Hendriks i Ros popularizovao "vokaleze" stil pevanja u kome su reči dodavane instrumentalnim pesmama, umro je u 96-toj godini. Kćerka Aria Hendriks potvrdila je… »