Izvor: Sandžak press arhiva vesti 24.11.2017

Male boginje u Novom Pazaru i Tutinu

Sandžak press 24.11.2017
Kod dvoje djece iz Tutina i jednog iz Novog Pazara potvrđeno je da su oboljela od malih boginja, rečeno je danas radiju Sto plus u novopazarskom Zavodu za javno zdravlje. Direktor ove zdravstvene ustanove Šefadil Spahić izjavio je da se radi o djeci… »

Nova Varoš – Zidine na Branoševcu čekaju neimare

Sandžak press 24.11.2017
U Novoj Varoši uskoro će početi izgradnja savremenog tržnog centra koji će se prostirati na površini od oko 3000 metara kvadratnih. Investicija vredna 590 hiljada evra biće finasirana najvećim delom od strane Evropske unije. I ako je predsednik… »

Raspisan konkurs za predsjednika Osnovnog suda

Sandžak press 24.11.2017
Visoki savet sudstva (VSS) oglasio je izbor za predsednika Osnovnog suda u Novom Pazaru i on je objavljen u poslednjem broju Službenog glasnika Republike Srbije. Na konkurs se mogu prijaviti svi kandidati koji ispunjavaju uslove propisane članom 69… »

Objavljeni stravični snimci i fotografije iz Egipta (VIDEO)

Sandžak press 24.11.2017
Broj žrtava napada na džamiju na egipatskom Sinaju iz minuta u minut raste, a prema novim podacima državne televizije, ubijeno je najmanje 235 ljudi. Naoružani napadači su bacili bombu, a zatim upali u džamiju u vreme molitve lokalnih bezbednosnih… »

Plate u Sandžaku 10.000 dinara niže od državnog prosjeka

Sandžak press 24.11.2017
Prosječna neto oktobarska zarada (bez poreza i doprinosa) u Novom Pazaru veća je za oko 1.800 dinara od septembarske i iznosi 36.166 dinara, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Prema ovim podacima, u koje je radio Sto plus imao uvid… »

Bivši holandski premijer- Izrael je najopasnija zemlja na Bliskom istoku

Sandžak press 24.11.2017
Bivši holandski premijer, Dries Van Agt je kazao da ‘Izrael, za one koji ne znaju, ima više nuklearnih bombi i najopasnija je zemlja na Bliskom istoku’. On je to kazao tokom razgovora u palestinsko-izraelsko pitanju kojeg su organizovali Mladi… »

Odbacite prefiks, ja sam samo musliman

Sandžak press 24.11.2017
Kojoj grupi muslimana ti pripadaš? Pitanje izgleda čudno, ali za one koji žele podijeliti i pokoriti islam, odgovor je postao sve važniji. A još više su uznemiravajuće etikete koje mi sami sebi dodjeljujemo. U našim porodicama malo nas može reći… »

Zdravlje svrgnutog egipatskog predsjednika se pogoršava

Sandžak press 24.11.2017
Zdravlje bivšeg egipatskog predsjednika Muhammeda Mursija, koji je svrgnut sa vlasti i zatvoren nakon vojnog udara 2013. godine, se pogoršalo kazao je njegov sin. Na svome Facebook profilu, Ahmed Mursi, najstariji sin predsjednika Mursija, je napisao da… »

Novi Pazar, oduzeto 17.000 paklica cigareta bez markica

Sandžak press 24.11.2017
U okviru aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije, inspektori Poreske uprave Republike Srbije – Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova pronašli su i oduzeli ukupno 17.000 paklica cigareta bez akciznih markica. Cigarete su… »

Put od Sarajeva do Goražda bit će kraći za 40 kilometara, usvojena odluka o izgradnji ceste

Sandžak press 24.11.2017
U sklopu cestovnog povezivanja Goražda i Sarajeva gradit će se nova dionica puta u dužini od 13,7 kilometara i to na relaciji Goražde-Hranjen-Hrenovica, čime će se put od Goražda do Sarajeva skratiti za 40 kilometara. U narednom periodu pristupit… »