Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 24.11.2017

Napadači sa fantomkama na Partizanskom groblju u Mostaru

Slobodna Evropa 24.11.2017
Grupa za sada nepoznatih huligana, sa kapuljačama i "fantomkama" nasrnula je danas na delegaciju Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostara, koja je na Partizanskom spomen-groblju došla položiti vijence i cvijeće u… »

Priština: Uhapšen Aljbin Kurti

Slobodna Evropa 24.11.2017
Poslanici pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, Aljbuljena Hadziju i Donika Kadaj Bujupi su uhapšeni u Prištini ispred Skupštine Kosova, uoči nastavka sednice Skupštine, jer se nisu odazvali sudskom ročištu u sredu. Prilikom hapšenja došlo je do… »

I Hrvatska meta hibridnog rata

Slobodna Evropa 24.11.2017
Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom djelovanju, poručio je hrvatski premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa, gdje je jedna od tema sastanka Europske unije (EU) sa zemljama Istočnog partnerstva upravo hibridni rat. Analitičari… »

Zamenik premijera Kosova oslobođen optužbi za organizovani kriminal

Slobodna Evropa 24.11.2017
Osnovni sud u Prištini proglasio je nevinim zamenika premijera Kosova, Fatmira Ljimaja. Ova presuda je usledila nakon sedmogodišnjeg sudskog procesa u predmetu MTPT - Ministarstva, transporta, pošte i telekomunikacija, u kojem je Ljimaj bio optužen za… »

Todoriću blokirane nekretnine, računi i akcije

Slobodna Evropa 24.11.2017
Županijski sud u Zagrebu blokirao je na zahtjev Županijskog državnog tužilaštva imovinu, bankovne račune i akcije vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića. "Određena je privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi pribavljene… »

Ivanić: 25. novembar ne može biti državni praznik u celoj BiH

Slobodna Evropa 24.11.2017
Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da 25. novembar nije kao državni praznik usaglašen na nivou BiH, zbog čega se ne može tretirati kao praznik BiH. "Šta ja intimno mislim o 25. novembra drugo je pitanje, ali ja ga neću… »

Vlasenica: Pronađena četiri tela u grobnici

Slobodna Evropa 24.11.2017
Tužilaštvo BiH saopštilo je da su na lokalitetu Jelenik-Jelovačka česma na području opštine Vlasenica danas ekshumirana četiri nekompletna tijela, a u proteklih nekoliko dana i nekompletni posmrtni ostaci deset žrtava, među kojima i ostaci… »

Mnangagva položio zakletvu i obećao demokratske izbore

Slobodna Evropa 24.11.2017
Novi predsednik Zimbabvea Emerson Mnangagva položio je danas zakletvu na stadionu u Harareu i obećao da će biti posvećen blagostanju naroda, uz ovacije desetina hiljada prisutnih građana. U govoru posle polaganja zakletve, Mnangagva je obećao da će… »

Ponovo odložen početak suđenja Miškovićima

Slobodna Evropa 24.11.2017
Pred Specijalnim sudom u Beogradu odložen je početak suđenja Miroslavu Miškoviću, vlasniku "Delta holdinga" njegovom sinu Marku Miškoviću i ostalim optuženim za utaju poreza, kao i optuženima u slučaju Fabrike maziva iz Kruševca, budući da… »

Pistorijusu povećana kazna

Slobodna Evropa 24.11.2017
Vrhovni apelacioni sud Južne Afrike povećao je danas kaznu zatvora paraolimpijcu Oskaru Pistorijusu na 13 godina i pet meseci zbog ubistva devojke Rive Stenkamp, prenosi Beta. Pistorijus je prošle godine osuđen na šest godina zatvora, a tužilaštvo… »