Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.11.2017

Patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je delo đavola

Sputnik 24.11.2017
Patrijarh Irinej kaže da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću „delo đavola“ i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve dok su ostali nevini. „Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen… »

Kolindin pritisak na Hag — podrška zločincu, rušitelju Starog mosta

Sputnik 24.11.2017
Hrvatski Centar za suočavanje s prošlošću „Dokumenta“ optužio je danas predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović za neodgovornost zbog poruke organizatorima promocije knjige o Slobodanu Praljku, ocenjujući da je time demonstrirala… »

Afera „svevideće oko“: Zašto Albanija seli ambasadu baš pored suda za zločine OVK

Sputnik 24.11.2017
Kosovski specijalni sud još nije ni izgrađen u Hagu do kraja, a Albanci su već razradili mrežu kontrole kako da nadgledaju ko i kada ulazi i izlazi iz suda. Albanska ambasada bila je tik uz Međunarodni sud za ratne zločine formiran za bivšu… »

Pentagon planira da uzgaja „biljke-špijune“

Sputnik 24.11.2017
Uprava za napredne istraživačke projekte Pentagona planira da stvori genetski modifikovane biljke koje će skupljati obaveštajne podatke o potencijalnim pretnjama, navedeno je na jednom od sajtova o tenderima i projektima američke vlade. U programu… »

Da li će borba protiv sirijskih Kurda pomiriti Erdogana i Asada

Sputnik 24.11.2017
Ukoliko dođe do neke vrste sukoba između snaga lojalnih Asadovom režimu i sirijskih Kurda, to će se svakako desiti uz blagoslov, a verovatno i uz aktivno učešće turske armije, ocenjuje istoričar Nemanja Starović. Nakon samita u Sočiju… »

Porošenko želi „četiri saveza“ sa EU

Sputnik 24.11.2017
Ukrajina računa na „četiri saveza“ sa Evropskom unijom, izjavio je predsednik te zemlje Petro Porošenko na plenarnoj sesiji samita Istočnog partnerstva u Briselu. Reč je o energetskom i carinskom savezu, kao i o jedinstvenom digitalnom tržištu… »

Si-En-En: U Siriji angažovano oko 2.000 američkih vojnika

Sputnik 24.11.2017
Broj američkih vojnika u Siriji dostiže dve hiljade. Reč je uglavnom o pripadnicima specijalnih jedinica, saopštio je televizijski kanal Si-En-En pozivajući se na izjave američkih činovnika. Ranije je predstavnik Ujedinjenog komiteta načelnika… »

Tusk Britaniji: Imate samo 10 dana

Sputnik 24.11.2017
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da je Britaniji ostalo još samo 10 dana da ispuni obaveze u sve tri oblasti koje se tiču razlaza sa EU, ako London želi da počne pregovore o prelaznom periodu nakon „bregzita” i o budućim… »

Politički kraj Merkelove?

Sputnik 24.11.2017
„Novi Sputnjik poredak“ istraživao je da li se bliži politički kraj Angele Merkel. Zašto su propali pregovori o formiranju „Jamajka koalicije“ u Nemačkoj? Zašto ne postoji jednostavno razrešenje te krize i kako će nestabilnost u Nemačkoj… »

Čižov: „Istočno partnerstvo“ je na izdisaju

Sputnik 24.11.2017
Rusija se ne spominje u završnim dokumentima samita „Istočnog partnerstva“, iako ruska tema nije mogla da se zaobiđe tokom diskusija na sastanku, izjavio je večeras stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov. U Briselu je danas… »