Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 24.11.2017

Da li će borba protiv sirijskih Kurda pomiriti Erdogana i Asada

Sputnik 24.11.2017
Ukoliko dođe do neke vrste sukoba između snaga lojalnih Asadovom režimu i sirijskih Kurda, to će se svakako desiti uz blagoslov, a verovatno i uz aktivno učešće turske armije, ocenjuje istoričar Nemanja Starović. Nakon samita u Sočiju… »

Posle decenija propadanja, ruska kompanija spas za Bor

Sputnik 24.11.2017
Posle višedecenijskog propadanja i tri neuspele privatizacije, svetlo na kraju tunela nazire se i za RTB Bor. Jedna od najvećih ruskih kompanija nudi više opcija za saradnju. Srbija nema mogućnosti da sama izdržava ovaj kombinat i zbog toga joj je… »

Rat ili... Na šta je Putin mislio

Sputnik 24.11.2017
Izjava Vladimira Putina da velika i strateška preduzeća treba da budu spremna da u slučaju potrebe brzo i operativno pređu na vojnu proizvodnju izazvala je histeriju u mnogim svetskim medijima, pošto je to shvaćeno kao da se Rusija sprema za rat… »

Jedan diktator je otišao, dolazi li drugi?

Sputnik 24.11.2017
I građani Zimbabvea, kao i svetska javnost, pitaju se kako će izgledati Zimbabve posle Mugabea, koji je ovom zemljom vladao 37 godina. Hoće li njegov naslednik Emerson Mnangagva slediti put bivšeg predsednika ili će promeniti kurs? Pet dana trajala… »

Navijači Zenita: Ratko Mladić — srpski heroj (foto)

Sputnik 24.11.2017
Navijači Zenita iz Sankt Peterburga na meču protiv skopskog Vardara u Ligi Evrope istakli su transparent sa natpisom „Ratko Mladić srpski heroj“. Podršku Mladiću pružili su i navijači Crvene zvezde i Partizana, s tim da nisu smeli da spomenu… »

Padobransko čudo Srbije: Sanjaju „Antonove“ i spremaju skok za Ginisa (foto)

Sputnik 24.11.2017
Skok iz 26-ice je san svih padobranaca sveta. Mi Srbi imamo privilegiju da već nekoliko decenija skačemo iz nje. Bogom je dano to što će nam Rusi dati ta dva aviona. Oni će dosta unaprediti resurse iz kojih se skače za srpsko vojno padobranstvo… »

Globalni projekat decenije: Niče novi internet, 0 odsto cenzure, 100 odsto privatnosti

Sputnik 24.11.2017
Kim Dotkom, kontroverzni osnivač sajta za deljenje datoteka „Megaaploud“, najavio je ambiciozan projekat koji bi mogao da uzdrma internet. Dotkom je pozvao na izgradnju „alternativnog interneta“, na kojem bi bili poštovani privatnost i sloboda… »