Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 24.11.2017

Malagurski: Haški tribunal je oružje novih sukoba na Balkanu! (video)

Sputnik 24.11.2017
Haški tribunal, ili kako bi ga Ratko Mladić nazvao... Čista laž! A svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije su bar u nekom trenutku Haškom tribunalu hteli ovo da kažu. „Lažete, mamicu vam j… natovsku!“ Pa da, setite se reakcija u Zagrebu kad… »

Presude pod znakom pitanja: Šta ako Rusija u UN pokrene pitanje legitimiteta suda u Hagu

Sputnik 24.11.2017
Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, i Pavel Dorohin, predsednik Komiteta Rusije za odbranu generala Mladića, održaće 4. decembra konferenciju u „Mia Rosija sevodnja“ na kojoj planiraju da iznesu istinu o načinu na koji radi Tribunal u Hagu… »

Dačić objasnio značenje reči „Balkan“: Dosta nam je krvi, sad želimo med

Sputnik 24.11.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nema nikakve sumnje da Ratko Mladić treba da bude osuđen za masakre u Srebrenici, ali je istovremeno zapitao šta se dešava sa hiljadama Srba koji su ubijeni tokom rata… »

General Diković sa načelnikom Uprave inženjerije Vojske Rusije

Sputnik 24.11.2017
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa načelnikom Uprave inženjerije Oružanih snaga Ruske Federacije, general-potpukovnikom Jurijem Mihailovičem Stavickim, koji se nalazi u… »

Kako će se završiti: Ring za pesničenje umesto tuče idejama

Sputnik 24.11.2017
To što se i po svetu u konfliktnim političkim kulturama i u Srbiji neguje atmosfera primitivizma i bahatosti, prema mišljenju profesora Zorana Stojiljkovića, jeste kako odraz autoritarne političke kulture, tako i nekakve procene da je to nešto što… »

Kurti uhapšen ispred skupštine Kosova

Sputnik 24.11.2017
Poslanik pokreta Samoopredeljenje u kosovskoj skupštini Aljbin Kurti uhapšen je ispred zgrade skupštine, javlja RTK 2. Navodi se da su, osim Kurtija, uhapšene i dve poslanice tog pokreta Aljbuljena Hadžiju i Donika Kadaj Bujupi. Kosovska policija… »

Haradinaj odlučio: Dan nezavisnosti Albanije — nacionalni praznik na Kosovu

Sputnik 24.11.2017
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj doneo je odluku da 28. novembar, Dan nezavisnosti Albanije, poznatiji kao „Dan zastave“ proglasi praznikom, navodi se na sajtu takozvane vlade Kosova. Na sajtu vlade Kosova piše da je Haradinaj doneo odluku da 28… »

Dačić: Mali sam ja da uništim priznanje Kosova, ali sam dovoljno veliki da ...

Sputnik 24.11.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli malo nervozan, jer im ne ide kako su im obećali i kako su platili. „Razumem ga, ne ide im nešto kako su planirali, kako su im obećali i… »