Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 24.11.2017

Pentagon planira da uzgaja „biljke-špijune“

Sputnik 24.11.2017
Uprava za napredne istraživačke projekte Pentagona planira da stvori genetski modifikovane biljke koje će skupljati obaveštajne podatke o potencijalnim pretnjama, navedeno je na jednom od sajtova o tenderima i projektima američke vlade. U programu… »

Porošenko želi „četiri saveza“ sa EU

Sputnik 24.11.2017
Ukrajina računa na „četiri saveza“ sa Evropskom unijom, izjavio je predsednik te zemlje Petro Porošenko na plenarnoj sesiji samita Istočnog partnerstva u Briselu. Reč je o energetskom i carinskom savezu, kao i o jedinstvenom digitalnom tržištu… »

Si-En-En: U Siriji angažovano oko 2.000 američkih vojnika

Sputnik 24.11.2017
Broj američkih vojnika u Siriji dostiže dve hiljade. Reč je uglavnom o pripadnicima specijalnih jedinica, saopštio je televizijski kanal Si-En-En pozivajući se na izjave američkih činovnika. Ranije je predstavnik Ujedinjenog komiteta načelnika… »

Tusk Britaniji: Imate samo 10 dana

Sputnik 24.11.2017
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da je Britaniji ostalo još samo 10 dana da ispuni obaveze u sve tri oblasti koje se tiču razlaza sa EU, ako London želi da počne pregovore o prelaznom periodu nakon „bregzita” i o budućim… »

Čižov: „Istočno partnerstvo“ je na izdisaju

Sputnik 24.11.2017
Rusija se ne spominje u završnim dokumentima samita „Istočnog partnerstva“, iako ruska tema nije mogla da se zaobiđe tokom diskusija na sastanku, izjavio je večeras stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov. U Briselu je danas… »

„Mekdonalds“ i KFC — strani agenti u Rusiji

Sputnik 24.11.2017
U Državnoj dumi Rusije predloženo je da se „Mekdonalds“ i „KFC“ i drugi lanci brze hrane proglase stranim agentima. Autor inicijative je poslanik Boris Černišov. Ovaj amandman već je upućen šefu Državne službe za zaštitu potrošača… »

Simonjanova će Savetu federacije govoriti o pritisku na RT u inostranstvu

Sputnik 24.11.2017
Glavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan nastupiće na zasedanju Saveta federacije 29. novembra, na kojoj će, kako je najavila, govoriti o radu RT-a „u kontekstu pritiska organa vlasti, korporacija i zvaničnika u inostranstvu na taj… »

Moskva: Američki nacrt odluke o Siriji odbačen na sednici OZHO

Sputnik 24.11.2017
Rusija je među zemljama koje nisu podržale nacrt odluke o Siriji koji su predložile SAD na vanrednoj sednici Izvršnog saveta Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja, tako da je on na kraju povučen, saopštio je direktor Odeljenja za pitanja… »

London: Lažna uzbuna u metrou (foto, video)

Sputnik 24.11.2017
Policija je uklonila obruč oko stanice metroa „Oksford sirkus“ u Londonu, informacije o incidentu nisu potvrđene. „Naoružani policajci su neko vreme bili na licu mesta, nisu potvrđene informacije o pucnjavi. Oblast je detaljno pretražena… »

Tramp uverio Erdogana da neće slati oružje sirijskim Kurdima

Sputnik 24.11.2017
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je turskom lideru Redžepu Tajipu Erdoganu da je izdao naredbu da se prekine isporuka američkog oružja snagama samoodbrane sirijskih Kurda, izjavio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu. Erdogan je ranije… »