Izvor: Srbija danas arhiva vesti 24.11.2017

Oglasio se i vrh SPC: Presuda Mladiću je delo đavola

Srbija danas 24.11.2017
Reakcije. Patrijarh Irinej izjavio je da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću "delo đavola" i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve, dok su ostali nevini. - Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić… »

Saši Jankoviću rejting nastavlja da pada: Dogovor sa Đilasom po pitanju beogradskih izbora pada u vodu?

Srbija danas 24.11.2017
Vrtoglavi pad. Poslednja dešavanja u Pokretu slobodnih građana (PSG) i optužbe koje su na račun lidera ove organizacije iznela dvojica njegovih bliskih saradnika, mogli bi da dovedu pod znak pitanja i evenutalni dogovor Saše Jankovića i Dragana… »

Aljbin Kurti uhapšen ispred Skupštine: Pao albanski terorista i lider pokreta Samoopredeljenje

Srbija danas 24.11.2017
Jutros priveden. Poslanik pokreta Samoopredeljenje u takozvanoj kosovskoj skupštini Aljbin Kurti jutros je uhapšen. Navodi se da su, osim Kurtija, uhapšene i dve poslanice tog pokreta Aljbuljena Hadžiju i Donika Kadaj Bujupi. Foto: Profimedia… »

Da li nam je to stiglo proleće? Ne nadajte se previše od vikenda nas čeka potpuni preokret

Srbija danas 24.11.2017
Najviša dnevna od 11 do 17 C. U Srbiji danas ujutru magla ili niska oblačnost duz kotlina i rečnih tokova. Tokom dana u većem delu pretežno sunčano i toplo za ovo doba godine, samo na istoku umereno do potpuno oblačno i suvo. Najniža temperatura… »

Putin i Vučić rešavaju status Rusko-srpskog humanitarnog centra u decembru

Srbija danas 24.11.2017
Ako RSHC dobije diplomatski status, onda se on više ne može oduzeti. O statusu Rusko-srpskog humanitarnog centra, koji je odavno trn u oku SAD, razgovaralo se i tokom posete Srbiji predsednice Saveta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije… »

Vesić obišao radove na Vračaru: Do sredine decembra Klub za stare biće završen (foto)

Srbija danas 24.11.2017
Vrednost projekta je 4,5 miliona dinara. Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji prostora u Ulici prote Mateje na Vračaru u kome će se nalaziti novi Klub za stare. Navodeći da je vrednost projekta 4,5 miliona dinara, on… »

Danas je Mratindan: Ukoliko ne poštujete običaje Svetog Stefana sledi vam godina gladnog vuka

Srbija danas 24.11.2017
Nemojte se ogrešiti. Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici 24. novembra slave Svetog kralja Stefana Dečanskog, koji se u narodu naziva još i Mratindan. Stefan Uroš III Nemanjić (1276-1331) je bio sin kralja Milutina i otac cara Dušana. Otac je… »

Brnabić danas na konferenciji mladih naučnika u Petnici

Srbija danas 24.11.2017
Korak u nauku. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvoriće danas 16. regionalnu godišnju konferenciju mladih naučnika "Korak u nauku" u Istraživačkoj stanici Petnica u Valjevu. "Korak u nauku" je centralni godišnji događaj Istraživačke stanice… »

Kao u paklu, rekla je: Prvo pomirenje Slobe i kije, a onda će Luna da... O, gospode! Ovo je sve luđe!

Srbija danas 24.11.2017
Sve luđe iz trena u tren. Posle prave drame koja je nastala kada je Kristina Kija Kockar ušla u "Zadrugu", situacija se smirila, te je čak i ljubavnica njenog muža Slobe Radanovića, Luna Đogani, počela prijateljski da razgovara sa njim. Ovoga puta… »

Vulin: Vlada Srbije formirala komisiju za rešavanje stambenog pitanja svih pripadnika bezbednosnog sektora

Srbija danas 24.11.2017
Država Srbija brine o svojim građanima i ne okreće leđa nikole. Vlada Srbije formirala je komisiju za rešavanje stambenog pitanja svih pripadnika bezbednosnog sektora, na čijem čelu je premijerka Ana Brnabić, izjavio je danas ministar odbrane… »