Kultura arhiva vesti 24.11.2017

Milena Marković otvorila FAF - i dalje mlad,svež i žestok

Dnevnik 24.11.2017
BEOGRAD: Dramska spisateljica, scenaristkinja i pesnikinja Milena Marković otvorila je večeras u Domu omladine Beograd 23. Festival autorskog filma, istakavši da je taj festival i dalje mlad, svež i žestok i da postoji da bi svake godine prikazao… »

Šerbedžija o BGD koncertu, filmu, unuku...

RTV 24.11.2017
BEOGRAD - Optimista sam uprkos činjenici da živimo vremena i časove koje nismo zaslužili, kazao je Tanjugu holivudski glumac Rade Šerbedžija, koji će 26. decembra sa svojim bendom "Zapadni kolodvor" nastupiti na sceni Narodnog pozorišta u… »

Turajlić: Da li si svesna da niko nikad nije video ovu Srbiju?

Vesti online 24.11.2017
Mila Turajlić, autorka filma "Druga strana svega", koji će srpsku premijeru imati 29. novembra u Sava Centru, u okviru Festivala autorskog filma, kaže da je ideja bila da priča o jednom podeljenom prostoru, priča o vratima zaključanim 70 godina… »

Za uređenje Muzeja savremene umetnosti Vlada izdvojila dodatnih 38 miliona dinara

Blic 24.11.2017
Na osnovu odluke donete 20. novembra, Vlada Srbije će za spoljno uređenje Muzeja savremene umetnosti izdvojiti dodatnih 38.304.000 dinara iz tekuće budžetske rezerve, objavljeno je u "Službenom glasniku". Rekonstruisani Muzej savremene umetnosti u… »

Nik Nolti dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Press 24.11.2017
Nik Nolti se pridružio slavnim holivudskim glucima, dobivši zvezdu na poznatom Bulevaru slavnih. Foto:B92.net Sedamdesetšestogodišnji glumac dobitnik je brojnih nagrada. Za Oskara je bio nominovan tri puta. "Dok još nisam bio glumac, ponekad sam… »

Još jedne "Čikaške perverzije" u Sava centru

B92 24.11.2017
Novogodišnje "Čikaške perverzije", u kojima igraju Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević, pored 29. decembra, biće odigrane i 30. decembra (20:00) u beogradskom Sava centru! Koliko Beograđani vole Perverzije govori… »

Stručnjaci o Vizantiji govore na niškom Univerzitetu

Južne vesti 24.11.2017
Svi oni koji bi da čuju, nauče, ali i prodiskutuju o uzajamnom odnosu vizantijske i slovenske kulture, mogu da dođu u Veliku salu Univerziteta u Nišu, 25. novembra. Na konferenciji, kažu organizatori, učestvuje više od 40 saradnika Centra za… »

Vek posle Oktobarske revolucije, istorija je zatvorila krug

Politika 24.11.2017
Jesmo li trajno pristali na svet neoliberalnog kapitalizma i na korporativni fašizam kao njegov poslednji stadijum? Posedujemo li empatiju prema onim slojevima društva koji nemaju osnovnih sredstava za život? Subotica – Prvi put na Međunarodnom… »

Ovo je prava istina o braku poznatog para

Alo 24.11.2017
Brak našeg popularnog para važi za idealan, ali izgleda da smo svi bili u zabludi i verovali da žive kao u bajci. Producent Simon de Karić i manekenka Tamara Karić su u braku nešto više od tri godine. Oni imaju ćerku Simonu i čini se da im je u… »

Hrvati prave spektakularnu izložbu o Tesli

Blic 24.11.2017
U Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu, sutra će biti otvorena izložba "Nikola Tesla - Mind from the Future", koju su hrvatski mediji predstavili kao multimedijalno-umetnički događaj godine, ali i kao najveći umetnički projekat u modernoj istoriji… »