Politika arhiva vesti 24.11.2017

Dačić u Argentini: "Već smo imali dovoljno krvi i sada želimo med"

Blic 24.11.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nema nikakve sumnje da Ratko Mladić treba da bude osuđen za masakre u Srebrenici, ali je istovremeno zapitao šta se dešava sa hiljadama Srba koji su bili ubijeni tokom… »

Đilas: Verujem da će opozicija biti jedinstvena i jača

Novi magazin 24.11.2017
Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da veruje da će opozicija biti jedinstvena i jača posle pokušaja vlasti da je razori. "Nemam problem da im budem tema, ali verujem da će opozicija biti jedinstvena i još jača posle… »

Novosti: Policija ispituje incident na sednici skupštinskog odbora

Beta 24.11.2017
Predsednik Administrativnog odbora Skupštine Srbije Aleksandar Martinović prijavio je tužilaštvu lidera pokreta "Dveri" Boška Obradovića zato što ga je gadjao kompjuterskim mišem na sednici tog tela, a ceo slučaj preuzela je policija. Kako pišu… »

Od statusa KiM do haške presude Mladiću

Politika 24.11.2017
Skupštinska debata o ugovoru o Transportnoj zajednici pretvorila se u raspravu o tome da li se ovim dokumentom priznaje Kosovo, ali i o devedesetim godinama prošlog veka. Završnicu rasprave o ugovoru o Transportnoj zajednici za zemlje zapadnog Balkana… »

"Jasno je odakle ovo dolazi, ostavite se moje porodice"

B92 24.11.2017
Legitimno je pravo ljudi da budu nezadovoljni stanjem u Pokretu slobodnih građana, ali neke optužbe su nedostojne i podle, kaže u intervjuu za DW Saša Janković. On kritičarima poručuje: ”Ostavite se moje porodice”, u komentaru na optužbe koje… »

Stefanović: Nema promene odluke o izborima, biće samo lokalnih

Blic 24.11.2017
Kada Srpska napredna stranka zauzme stav i njena najviša stranačka tela o tome raspravljaju, taj stav se poštuje i u ovom trenutku, stav SNS je da se ide samo na lokalne izbore, izjavio je danas funkcioner SNS i ministar unutrašnjih poslova Nebojša… »

Dan nezavisnosti Albanije Haradinaj proglasio praznikom i na Kosovu

Blic 24.11.2017
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj doneo je odluku da 28. novembar, Dan nezavisnosti Albanije, poznatiji kao "Dan zastave" proglasi praznikom. Haradinaj je donio odluku da 28. novembar, kao dan Albanaca, proglasi slobodnim danom, navodi se… »

Radulovic optužio Jankovića i DS da su pravili paralelni DB

Vesti online 24.11.2017
Predsednik Dosta je bilo Saša Radulović je, nakon polemike na Tviteru sa liderom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem, objavio saopštenje u kojem je optužio Jankovića da je zajedno sa Demokratskom strankom još od 2004. gradio paralelnu… »

Jovanović o reakcijama na Mladića: Vučić pošteno i umereno, patrijarh skandalozno, a opozicija sramno

Blic 24.11.2017
Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da je predsednik Aleksandar Vučić imao umerenu reakciju na presudu Ratku Mladiću, a da je reakcija velikog dela srpske opozicije bila sramna. - Pošteno je ono što je uradio Vučić… »

Stanković: Organi Srbije odobrili Metinu posetu Medveđi

Dnevnik 24.11.2017
BEOGRAD: Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković izjavio je da su državni organi Srbije odobrili dvodnevnu posetu predsednika Albanije Ilira Mete opštini Medveđa, koja je najavljena kao privatna. "Predsednik Albanije dolazi u… »