Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.11.2017

Huawei Mate 10 serija i zvanično u Srbiji

Benchmark 24.11.2017
Jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona današnjice, kompanija Huawei, sinoć je domaćem tržištu i gostima na spektakularan način predstavila prvu inteligentnu mašinu; mobilni telefon sa veštačkom inteligencijom - Huawei Mate 10 Pro… »

Kompanija Tesla napravila najveću bateriju na svetu

PC Press 24.11.2017
Elon Musk obećao je da će napraviti najveću bateriju na svetu u Australiji – to je i učinio. Iako je Australija u mnogo čemu napredna zemlja i kontinent, ona ima veliki problem sa proizvodnjom električne energije. Za problem je čuo vlasnik… »

Velika Black Friday akcija na ITAcademy i BusinessAcademy: 2 programa po ceni 1

B92 24.11.2017
Ako ste razmišljali o tome da steknete neka nova znanja koja će vam unaprediti karijeru, sigurno ste se našli u dilemi „šta bi bilo bolje”. Da li da naučim nešto o dizajnu ili da se okrenem programiranju? Da li da se opredelim za PR ili… »

Humble Bundle ponovo časti, ovoga puta igrom Sanctum 2

Press 24.11.2017
Humble Bundle po drugi put ove nedelje časti korisnike besplatnom igrom, prethodno je to bio Brutal Legend, a sada je hibrid pucačine u prvom licu i tower defense igre, Sanctum 2, potpuno besplatna. foto:b92.net Igru možete preuzeti do 25. novembra u… »

Gradi se potpuno novi internet: Prvi korisnici za 4 do 5 godina

B92 24.11.2017
Kim Dotkom, osnivač sajta za deljenje fajlova “Megaupload“, predstavio je ozbiljan projekat koji naziva budućim „alternativnim internetom“. Kako kaže, izgradnjom „alternativnog interneta“ želi da postigne privatnost… »

Premijerka: Cilj ekonomija zasnovana na znanju i inovacijama

RTV 24.11.2017
PETNICA - Od ekonomije zasnovane na investicijama moramo zakoračiti u ekonomiju zasnovanu na znanju i inovacijama, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i dodala da je Srbija više nije društvo jeftine radne snage. "Ekonomija zasnovana… »

25% popusta za 25 godina rada

PC Press 24.11.2017
Svakom poslovnom prostoru, bilo malom ili velikom, potrebno je adekvatno rešenje za štampu. Kompanija Original 1. decembra proslavlja 25 godina, i tim povodom žele da obraduju svoje kupce sa 25% popusta koji će trajati do kraja godine. Ovaj… »

Veštačka inteligencija stvorena da misli kao čuveni serijski ubica počela je da radi nešto zaista jezivo

Srbija danas 24.11.2017
Budućnost je stigla. Krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog veka sever Kalifornije terorisao je serijski ubica Zodiak koji je u vreme ubistava slao šifrovane poruke novinarima i policiji, a do danas nije otkriven njegov identitet… »

Veliki peh za organizatore Blast Pro Series

B92 24.11.2017
Dugo najavljivani, i dugo očekivani turnir u Danskoj je prošao neslavno prvog dana. Po programu, danas su trebala biti odigrana dva kola, odnosno 6 mečeva. Prvi mečevi bili su zakazani za 19 časova ali je bilo tehničkih problema. Čekalo se neko… »

Ugrožena bezbednost: "Roditelji, ne kupujte deci ove igračke"

B92 24.11.2017
Prema novom izveštaju britanskog Udruženja za zaštitu potrošača, ni digitalne igračke nisu bezbedne od sajber kriminalaca. Igračkama poput Furby Connecta moguće je pristupiti putem Wi-Fija ili bluetootha. To ne znači da će sajber kriminalci… »