Ekonomija arhiva vesti 26.11.2017

Potpisuje se ugovor o izgradnji novog auto-puta u Srbiji

Radio 021 26.11.2017
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović potpisaće komercijalni ugovor o izgradnji novog auto-puta u Srbiji, od Preljine do Požege na Koridoru 11. Ona će potpisati ugovor u Budimpešti na Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope… »

Gligorov: Navodi o rastu BDP u Srbiji nerealni

Radio 021 26.11.2017
Saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov izjavio je da su optimistična očekivanja Međunarodnog monetarnog fonda da će Srbija ove godine imati rast bruto domaćeg proizvoda od dva odsto, kao i da je "dosta… »

Hrvati sigurni: Do kraja godine smo u Srbiji

B92 26.11.2017
Zagreb -- Nakon Slovenije, hrvatska struja trošiće se i u Srbiji. Uslov je da se izmire dugovanja EPS-u, a u HEP-u očekuju da će to biti rešeno do kraja godine. Dva srbijanska grada, Kraljevo i Valjevo, odlučila su na javnom konkursu da promene… »

Rasipnički: Skladišta nam prazna, a plaćamo milione evra za čuvanje nafte u inostranstvu!

Pravda 26.11.2017
Umesto da kupuje sirovu naftu i derivate i popunjava skladišta kako bi formirala obavezne rezerve nafte, što propisuju i standardi Evropske unije, Srbija troši desetine milione evra za rezervaciju goriva u inostranstvu. Prema rečima sagovornika koji… »

Srbija ima dovoljno energenata za zimu: Građani da ne brinu, čeka nas stabilan period

Kurir 26.11.2017
Energetska situacija u Srbiji je stabilna i građani ne treba da brinu o tome, rekao je ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić. "Imamo sve neophodne količine energenata. Građani nemaju potrebe da uopšte o tome razmišljaju ili imaju… »

Isplata obeštećenja za oduzetu imovinu od decembra 2018.

Gde investirati 26.11.2017
U decembru naredne godine treba da počne obeštećenje građana kojima je imovina oduzeta posle Drugog svetskog rata, a ne postoji način da im bude vraćena, navodi direktor Agencije za resatituciju Strahinja Sekulić. Obeštećenje će biti u… »

Antić: U Budimpešti potpisivanje ugovora o toplodalekovodu sa kineskim partnerima

SEEbiz 26.11.2017
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je danas da će Srbija, na predstojećem Samitu inicijative "Kina plus 16" u Budimpešti, sa kineskim partnerima potpisati ugovor o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd… »

Tabaković: Strane investicije osnažile dinar

Dnevnik 26.11.2017
BEOGRAD: Na jačanje dinara u ovoj godini presudno su uticale postignuta politička i finansijska stabilnost, odnosno cinjenica da je Srbija postala mnogo povoljniji ambijent za ulaganja, izjavila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković… »

FAP ozdravio i radi za Vojsku

Večernje novosti 26.11.2017
Završen sveobuhvatni postupak reorganizacije pribojske fabrike uz pomoć Vlade..Država dugove od oko 8,7 milijardi konvertovala u akcije preduzeća. DRŽAVA je, uz potrebe Vojske Srbije, omogućila da pribojski FAP dobije šansu za novi početak. Posle… »

Tabaković: Ja premijer? A ko bi bio guverner?

Vesti online 26.11.2017
Guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković je u intervjuu za "Politiku" na pitanje da li je rezultati preporučuju za premijera Srbije odgovorila kontrapitanjem ko bi onda bio guverner, i dodala da posao koji obavlja zahteva kontinuirane napore. -… »