Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 26.11.2017

Ponesite kišobran: Danas naoblačenje mestimično sa kišom

Blic 26.11.2017
U Srbiji danas naoblačenje mestimično sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom, koje će se do kraja dana i tokom noći proširiti i na ostale krajeve. Samo će se na jugu i jugoistoku veći deo dana zadržati suvo vreme sa slabim… »

Sumnje u registar, finansiranje i mobing: Vlada razrešila pomoćnicu ministra prosvete Vesnu Mandić

Blic 26.11.2017
Pomoćnica ministra prosvete zadužena za visoko obrazovanje Vesna Mandić smenjena je sa te funkcije, a na njeno mesto imenovana je Gordana Kokeza sa Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, potvrdio je ministar prosvete Mladen… »

Od početka oktobra u Srbiji 238 slučajeva malih boginja

Blic 25.11.2017
Na teritoriji Republike Srbije, uključujući i teritoriju većinski srpskih opština na Kosovu i Metohiji, od početka oktobra registrovano je ukupno 238 slučajeva malih boginja, od kojih je 63 laboratorijski potvrđeno u Institutu "Torlak". Najmlađa… »

"Odliv mladih najtežži efekat duge tranzicije u Srbiji"

Blic 26.11.2017
Populacioni rizik je možda najmanje pominjan, ali je najteži efekat duge tranzicije u Srbiji, jer bez humanog kapitala Srbija ne može da preživi, mišljenja je profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Dragan Đuričin. "Nama su potrebne kapitalne… »

I: vojnici KFOR žrtve osiromašenog uranijuma

Blic 25.11.2017
Italijanski vojnici koji su bili u misijama KFOR žele da dokažu da postoji veza između bolesti koje su dobili i njihovog boravka na Kosovu i Metohiji. Dejstvo osiromašenog uranijuma koji je tokom bombardovanja bačen na našu zemlju 1999. godine… »

Interni pravilnici i lepši maniri: Da li će kodeks ponašanja promenti srpske poslanike?

Blic 26.11.2017
Ponašanje za stolom, ophođenje prema starijima, ženama, zvaničnicima - osnovna su pravila ponašanja koja bi trebalo da se stiču u kući i tokom školovanja, neretko na njih podsećaju i poslodavci. Jedan od novijih primera, kako prenose mediji, je… »

"Njujork tajms": Titova jahta predmet spora, Rijeka želi da je obnovi, hrvatski nacionalisti se zgražavaju

Blic 26.11.2017
Rijeka, grad koji 2020. godine treba da postane kulturna prestonica Evrope, želi da obnovi i prikaže rđom nagrizenu jahtu "Galeb" nekadašnjeg jugoslovenskog lidera Josipa Broza Tita, ali je to izazvalo zgražavanje hrvatske nacionalističke ekstremne… »

Gost "blica": Brankica Stanković: Preživeli smo 10 godina linča, ali sve što smo uradili je vredelo

Blic 26.11.2017
Brankica Stanković je odabrala da se bavi novinarstvom na onaj način koji se nikome neće dopasti. Ni onima o kojima pravi emisije, ni mnogim kolegama jer ih podseća na manjak sopstvene hrabrosti, pa čak ni gledalištu koje je često sklono da kaže… »

Istraživanje o ženama i muškarcima: Žena ima više i među diplomcima i među doktorima nauka, a i dalje su plaćene 8,7…

Blic 26.11.2017
Pripadnici "jačeg pola" žive kraće, češće obolevaju i dižu ruku na sebe, više stradaju u tinejdžerskom periodu i češće umiru od fatalnih bolesti. Za razliku od njih žene u Srbiji, duže žive, obrazovanije su, više koriste internet, ali zato… »

Najveći dobrotvor Kosova: Arno Gujon je Francuz koji više od decenije pomaže Srbima na Kosmetu i čini više nego svi mi…

Blic 26.11.2017
"Poklonio sam devojčici lutku i saznao da je to prva igračka koju je ikada dobila, a imala je 11 godina", priča Arno Gujon o najdirljivijoj sceni koju je doživeo kada je posetio Kosovo i Metohiju sa svojom humanitarnom organizacijom "Solidarnost za… »