Izvor: Blic/Ekonomija arhiva vesti 26.11.2017

Mihajlović potpisuje ugovor o izgradnji novog auto-puta u Srbiji

Blic 26.11.2017
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović potpisaće sutra u Budimpešti na Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope komercijalni ugovor o izgradnji novog autoputa u Srbiji, od Preljine do Požege na Koridoru 11. Ugovor o izgradnji… »

Antić: Tražžimo partnera za RTB Bor, pitanje dugovanja reššeno

Blic 26.11.2017
Za Rudarsko topioničarski basen Bor se traži strateški partner, a sva pitanja dugovanja Bora su rešena, rekao je ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić, gostujući na "Pinku". "Mi ne krijemo da tražimo stratškog partnera za RTB Bor, mi… »

Antić: U Budimpešti potpisivanje ugovora o toplodalekovodu sa kineskim partnerima

Blic 26.11.2017
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je danas da će Srbija, na predstojećem Samitu inicijative "Kina + 16" u Budimpešti, sa kineskim partnerima potpisati ugovor o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd. Kako je istakao… »

Tabaković: Strane investicije osnažžile dinar

Blic 26.11.2017
Na jačanje dinara u ovoj godini presudno su uticale postignuta politička i finansijska stabilnost, odnosno činjenica da je Srbija postala mnogo povoljniji ambijent za ulaganja, izjavila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. Ona je za… »

Tabaković: Ja premijer? Ne bih da budem neskromna...

Blic 26.11.2017
Guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković je u intervjuu za "Politiku" na pitanje da li je rezultati preporučuju za premijera Srbije odgovorila kontrapitanjem ko bi onda bio guverner i dodala da posao koji obavlja zahteva kontinuirane napore. -… »

RTS: Uskoro tender za MSK, u prva tri meseca 2018. i za RTB

Blic 25.11.2017
Polovinom decembra biće raspisan tender za Metanolsko-sirćetni kopleks u Kikindi, a u prvom tromesečju iduće godine i za Rudarsko-topioničarski basen u Boru, potvrđeno je RTS. Javni servis prenosi da ima zainteresovanih investitora za ta preduzeća… »

Zabavna reciklaža: postoji, i još možete da budete nagrađeni

Blic 26.11.2017
Ko kaže da nema zabavne reciklaže? Pred vama je prvi automatizovani sistem koji raznim nagradama stimuliše ljude da recikliraju. Smart recycling je potpuno uvezan sa mobilnim telefonom, dozvoljava vam da pronađete najbliža reciklažna mesta, i… »

Srpski privrednici u Tirani: Nemamo predrasude, ovde bi mogli dobro da prođemo

Blic 26.11.2017
Veliki i mali privrednici iz Srbije, koji traže poslovne partnere na Međunarodnom privrednom sajmu PANAIR 2017 u Tirani, kažu da nemaju predrasude i da bi mogli dobro da prođu na tom tržištu. Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao… »

Zamislite da celu sofu prenesete u rancu, a zatim je vratite u njenu punu veličinu i izležavate se na njoj

Blic 26.11.2017
Nameštaj koji se sam sastavlja pred vašim očima? Zamislite da celu sofu prenesete u rancu i da se ona zatim potpuno sama vrati u svoju punu veličinu…. Memories of the future koristi pametne materijale i inovativnu tehnologiju koji će učiniti da se… »