Izvor: Blic/Kultura arhiva vesti 26.11.2017

Bura zbog otkazivanja izložbe: Autorka kaže da je to skandal, a organizatori da njene slike ne mogu pred decu

Blic 26.11.2017
Otvaranje izložbe "Autoportretisanje - Maske su pale" Tijane Grujić koje je trebalo da bude održano večeras (20) u Klubu Narodnog pozorišta u Beogradu, otkazano je u poslednjem trenutku uz obrazloženje da "slike sadrže eksplicitne erotske… »

Olga Odanović, dobitnica nagrade "Raša Plaović": Da smo bolji ljudi bilo bi nam bolje, pogotovo danas

Blic 26.11.2017
Dokle budem mogla da izgaram, dotle ću i igrati, kaže Olga Odanović, popularna glumica kojoj je nedavno dodeljena nagrada "Raša Plaović". Pomenuto priznanje pripalo joj je za role u predstavama "Carstvo mraka" u režiji Igora Vuka Torbice i "Carstvo… »

Ova slika krije jednu od najlepših ljubavnih priča u istoriji umetnosti

Blic 26.11.2017
Slika Marka Šagala "Ljubavnici" (Les Amoureux), koja je prodata prošle nedelje na aukciji u Njujorku za 28,5 miliona dolara, otkriva jednu divnu ljubavnu priču. Na slici iz 1928. predstavljeni su Mark i njegova prva supruga Bela Šagal. - Bela je bila… »

Predstava "Doktor Šuster" po tekstu Dušana Kovačevića gostuje u Zvezdara teatru

Blic 26.11.2017
Predstava "Doktor Šuster" Dušana Kovačevića u izvođenju Milanovačkog pozorišta gostovaće na sceni Zvezdara teatra 27. novembra u 20 časova. - "Doktor Šuster" je komedija? Ili drama? Ili i komedija i drama, je pitanje koje se postavlja i kad se… »

"Kazimir i Karolina" 50. put pred publikom

Blic 26.11.2017
Pedesto izvođenje predstave "Kazimir i Karolina" Edena fon Horvata u režiji Snežane Trišić biće 27. novembra (20) u Ateljeu 212. Premijera ovog komada je bila 18. decembra 2014. godine, na sceni "Mira Trailović". "'Kazimir i Karolina' je jedan od… »

Ivan Karl: Pravda za Ligu pravde

Blic 26.11.2017
Nešto debelo ne valja u diviziji studija "Vorner braders", zaduženoj za "DC Comics" junake jer najvrednija reprezentacija superheroja, planetarno poznatija od "Marvelove" ekipe, nikako da upali ni pojedinačno, a evo, ni kao ansambl. Posrtanje koje… »

Pogledaj ka domu svom, anđele: Srpsko izdanje "Istorije jednog romana" Tomasa Vulfa

Blic 26.11.2017
“POGLEDAJ DOM SVOJ, ANĐELE” naslov je rok pesme grupe “Riblja čorba”, koja je u mnogim anketama proglašena ne samo njihovom najboljom kompozicijom, već slovi i kao jedna od najuspešnijih u istoriji srpskog stvaralaštva ove vrste. To je… »