Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 26.11.2017

Vučić i Bin Zajed o "Beogradu na vodi", "Er Srbiji" i energetici

Blic 26.11.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je danas dvodnevnu posetu Abu Dabiju gde je razgovarao sa šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom o daljem unapređenju odnosa dveju zemalja, o radovima na projektu „Beograd na vodi” i posetio muzejski… »

Predsednik Albanije u Medveđi: Nova epoha odnosa i saradnje

Blic 26.11.2017
Predsednik Albanije Ilir Meta rekao je u Medveđi da je jako zadovoljan što može da pošalje poruku o zajedničkom radu i saradnji. "Mi se nalazimo u novoj epohi odnosa i saradnje između Srbije i Albanije i naroda u jednoj i drugoj državi", rekao je… »

Paunović: Poseta predsednika Albanije Medveđi je važna potvrda naše politike

Blic 26.11.2017
Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je danas da je poseta predsednika Albanije Iljir Meta opštini Medveđa Srbiji važna, jer, kako je navela, predstavlja potvrdu naše spoljne politike koja je usmerena na… »

Pacoli: Madagaskar je priznao Kosovo

Blic 26.11.2017
Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tvrdi da je Madagaskar priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova na marginama Ministarske konferencije Međunarodne organizacije Frankofonije u Parizu. Pacoli je to objavio na svom Tviter nalogu… »

Zajednička sednica vlada Kosova i Albanije u ponedeljak

Blic 25.11.2017
Zajednička sednica vlada Kosova i Albanije biće održana u ponedeljak, u albanskom gradu Korča. Na sednici će biti potpisano četiri sporazuma, a potom će premijeri Ramuš Haradinaj i Edi Rama održati konferenciju za štampu, prenosi "Gazeta… »

"Ne može biti mira bez pravde, i Prišština da se suoči sa proššloššću"

Blic 26.11.2017
I Kosovo mora da se suoči sa prošlošću, poručuje Igor Ssoltes, novi izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, koje, "sa zvezdicom", Brisel posmatra odvojeno od Srbije u procesu približavanja EU. - Ne može biti mira bez pravde, a pravda je ključni… »

Vulin: Bez obzira na ogromne pritiske, Beograd ostaje vojno neutralan

Blic 26.11.2017
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da su pritisci na Srbiju ogromni, ali da će Srbija ostati vojno neutralna. "Ta politika će biti održiva dok mi tako hoćemo i dok biramo ljude koji vode takvu politiku", poručio je Vulin. On je za… »

Jovanović: U narednih šest meseci reššiti otvorena pitanja

Blic 26.11.2017
Srbija u narednih šest meseci treba da reši otvorena pitanja koja presudno utiču na budućnost zemlje i stabilnost celog regiona, smatra lider LDP Čedomir Jovanović. Prema njegovim rečima, to je teret koji generacije pre nas nisu mogle da iznesu i… »

Klačar: Oslabljena pozicija Jankovića, PSG neće biti sasvim spreman za beogradske izbore

Blic 26.11.2017
Dešavanja unutar Pokreta slobodnih građana oslabila su poziciju i Saše Jankovića i tog pokreta u nastojanju da nastupaju kao stožer oko kojeg će se okupljati opozicija, ocenio je danas direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan… »

Citirala kneza miloša: Evo šta je Đukić Dejanović rekla o pričama da će Ružić naslediti Dačića na čelu SPS-a

Blic 25.11.2017
Zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović kaže da ima "dosta izmišljotina" u pričama da će Branko Ružić naslediti Ivicu Dačića na mestu lidera socijalista. Da ne bi bilo dosadno na političkoj sceni uvek se nešto malo doda, domisli i… »