Izvor: Pravda arhiva vesti 26.11.2017

Orićeve provokacije zatresle srbju: MUP oštro demantuje izjave bošnjačkog zločinca!

Pravda 26.11.2017
Prethodnih dana javnost u Srbiji zatresle su izjave Nasera Orića o njegovim, navodno, čestim boravcima u Srbiji, gde ide u lov. Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je danas navode pojedinih medija da Naser Orić više puta godišnje ilegalno… »

Rasipnički: Skladišta nam prazna, a plaćamo milione evra za čuvanje nafte u inostranstvu!

Pravda 26.11.2017
Umesto da kupuje sirovu naftu i derivate i popunjava skladišta kako bi formirala obavezne rezerve nafte, što propisuju i standardi Evropske unije, Srbija troši desetine milione evra za rezervaciju goriva u inostranstvu. Prema rečima sagovornika koji… »

"Diplomatski maraton": Od Putina zavisi sudbina Bliskog Istoka

Pravda 26.11.2017
„Diplomatski maraton“ ruskog predsednika Vladimira Putina o rešavanju situacije u Siriji će se nastaviti, izjavio je u intervjuu za televiziju „Rusija 1“ portparol Kremlja Dmitrij Peskov. „Predsednik Putin je započeo intenzivan diplomatski… »

U vrhu u regionu: Srbija dobija S-300 i migove iz Belorusije! Evo i kada!

Pravda 26.11.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisaće ugovor o kupovini 4 baterije S-300 i 6 aviona “mig 29”. Čitava stvar o nabavci novog naoružanja za Vojsku Srbije je završena, a potvrda dogovora obaviće… »

Neće konflikt: Alijin sin tvrdi da nema i ne obučava nikakvu svoju „tajnu paravojsku”

Pravda 26.11.2017
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je vest da sprovodi ilegalnu obuku paravojnih formacija “gomila gluposti”, a i da je mišljenja da za to postoji plan “onih koji, preko takvih medija, plasiraju takve… »

Kina otkrila svoju zver: Ovo čarobno oružje dominira i na kopnu i u vodi! (video)

Pravda 26.11.2017
Kina je predstavila najmoćnije amfibijsko vozilo koje se može kretati velikim brzinama i na kopnu i po vodi. Impresivno oklopno vozilo, zvano VN18, može se pohvaliti maksimalnom brzinom od 65 kilometara na čas na kopnu i 30 kilometara na čas po vodi… »

Irci ne popuštaju: Dok ne rešimo pitanje granica, nema razgovora sa Londonom!

Pravda 26.11.2017
Evropski komesar za poljoprivredu Fil Hogan, koji je Irac, izjavio je da će Dablin "držati svoj tvrdi stav do kraja" o vetu za nastavak razgovora o Bregzitu i trgovini ukoliko pre toga ne bude rešeno pitanje granice. EU je saopštila da, pre početka… »

Dodik objasnio kako stoje stvari: Evo dokle bi stigao Bakir ako bi krenuo na Banjaluku!

Pravda 26.11.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska pomoći nekadašnjem komandatu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću da u žalbenom postupku dokaže svoju nevinost. - Nastojaćemo da uložimo dodatne napore da prikupimo podatke… »

Crni jastreb se zaleće na Srbiju i Rusiju: Misija Kondolize Rajs neće biti samo nezavisnost Kosova!

Pravda 26.11.2017
Zadatak koji su SAD postavile pred svog novog specijalnog izaslanika za Balkan - Kondolizu Rajs, između ostalog jeste brzo eliminisanje ruskog uticaja u RS i smena Milorada Dodika, tvrde analitičari. Nakon što je nedavno objavljeno da će bivša… »

U donjecku im se smeju: Evo šta su Ukrajinci "dobili" osvajanjem dva sela u demilitarizovanoj zoni! (video/mapa)

Pravda 26.11.2017
Zamenik komandanta operativne komande Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin nazvao je neuspehom rukovodstva ukrajinskih snaga bezbednosti zauzimanje sela Gladosovo i Travnjevo u neutralnoj zoni u blizini Gorlovke. Prema njegovim rečima, zauzimanje… »