Izvor: SEEbiz arhiva vesti 26.11.2017

Srbija i Kina potpisuju niz sporazuma u Budimpešti

SEEbiz 26.11.2017
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće sutra na otvaranju Samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Budimpešti u Mađarskoj. Ana Brnabić govoriće na plenarnoj sesiji na kojoj učestvuju predsednici vlada zemalja… »

Gligorov: Optimistična očekivanja MMF-a za godišnji rast BDP-a Srbije

SEEbiz 26.11.2017
BEOGRAD - Saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov izjavio je da su optimistična očekivanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da će Srbija ove godine imati rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od dva odsto, kao i… »

Najmanje dvoje poginulih u eksploziji u kineskom istočnom gradu Ningbo

SEEbiz 26.11.2017
PEKING - Najmanje su dvije osobe poginule, a deseci su ozlijeđeni u snažnoj eksploziji koja se u nedjelju ujutro dogodila u tvornici u gradu Ningbo u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang, a policija još istražuje uzroke. Eksplozija se dogodila u… »

Antić: U Budimpešti potpisivanje ugovora o toplodalekovodu sa kineskim partnerima

SEEbiz 26.11.2017
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je danas da će Srbija, na predstojećem Samitu inicijative "Kina plus 16" u Budimpešti, sa kineskim partnerima potpisati ugovor o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd… »

FAP: Svakom radniku po 6.000 evra

SEEbiz 26.11.2017
PRIBOJ - U pribojskom FAP-u se, najzad, lakše diše. U toku postupka reorganizacije Vlada je uložila i 2,5 miliona evra u opremu i mašine, kako bi FAP mogao da vrši remont i proizvodi vozila za Vojsku Srbije, do okončanja postupka i planiranog… »

Uskoro tender za MSK, u prva tri meseca 2018. i za RTB

SEEbiz 26.11.2017
BEOGRAD - Polovinom decembra biće raspisan tender za Metanolsko-sirćetni kopleks u Kikindi, a u prvom tromesečju iduće godine i za Rudarsko-topioničarski basen u Boru, potvrđeno je RTS. Javni servis prenosi da ima zainteresovanih investitora za ta… »

Tabaković: Prodaja Komercijalne banke u planu

SEEbiz 26.11.2017
BEOGRAD - Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da je zadovoljna dosadašnjim nivoom saradnje Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom, da su dve strane bile partneri i da taj odnos nije podrazumevao isporučivanje i… »

Dolar pao treći tjedan zaredom

SEEbiz 26.11.2017
LONDON – Dolar je na svjetskim valutnim tržištima prema košarici valuta pao i prošloga tjedna, trećega zaredom, što je posljedica naznaka da će američka središnja banka usporiti tempo povećanja kamatnih stopa. Tečaj dolara prema japanskoj… »

Mariborske nekretnine isplativije od ljubljanskih

SEEbiz 26.11.2017
LJUBLJANA - Slovensko tržište nekretnina trebalo bi over godine doživjeti novi rast cijena, smatra direktorica Stan nepremičnin Stanka Solar. Zanimljivo, iako nisu najskuplje, mariborske nekretnine čine se najisplativijima. - Mariborske najamnine ne… »

Svjetska banka: Gradnja stanova i radovi na autoputu doveli do rasta investicija od 23%

SEEbiz 26.11.2017
PODGORICA - Projektuje se da će crnogorska ekonomija, vođena domaćom potražnjom, rasti za 4,2 procenta u 2017. sa 2.9 procenata u 2016. godini, navodi se u redovnom jesenjem ekonomskom izvještaju Svjetske banke "Povećanje zaposlenosti". "Rast je u… »