Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 26.11.2017

Putin potpisao zakon: Strani mediji mogu da budu 'strani agenti'

Slobodna Evropa 26.11.2017
Predsednik Rusije, Vladimir Putin potpisao je u subotu zakon koji omogućava označavanje medija kao "stranih agenata", što je objašenjeno kao reakcija na obavezu ruske televizijske kuće Russia Today da se tako registruje u SAD. Zakon, koji je donji… »

Haradinaj osudio napad na kuće pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova

Slobodna Evropa 26.11.2017
Eksplozivne naprave bačene su rano jutros na kuće dvojice srpskih pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga u Zubinom Potoku. Povređenih nema, a načinjena je materijalna šteta. Šef operative Kosovske policije za region Mitrovica Sever, Željko Bojić… »

Samoopredeljenje potvrdilo pobedu u Prištini i Prizrenu

Slobodna Evropa 26.11.2017
Nakon brojanja uslovnih i glasova poštom za Prizren i Prištinu, kandidati pokreta Samoopredeljenja Špend Ahmeti i Mutaher Haskuka potvrdili su pobedu u Prištini i Prizrenu. Prethodno je Vrhovni sud na zahtev Samoopredeljenja odlučio da u te dve… »

Predsednik Albanije počinje posetu Medveđi

Slobodna Evropa 26.11.2017
Predsednik Albanije Iljir Meta dolazi u dvodnevnu nezvaničnu posetu opštini Medveđa, na jugu Srbije. Predsednika Albanije će dočekati Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić I… »

Mladi o državnim praznicima

Slobodna Evropa 26.11.2017
U rubrici Radija Slobodna Evropa „Glasom mladih“ bavimo se mladima u regiji, njihovim željama, težnjama i problemima. Svake nedjelje govorimo o mladim uspješnim ljudima, onima kojima se još uvijek nije pružila prilika da svoje talente pokažu na… »

DPS-u najviše glasova, dio opozicije osporava regularnost izbora

Slobodna Evropa 26.11.2017
Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića osvojila je apsolutnu vlast u Mojkovcu i Petnjici, a najveći broj glasova je ta partija osvojila i u Cetinju i Tuzima gdje će za formiranje vlasti morati da traži koalicionog partnera. Ovo su podaci iz… »

Finci: Bližimo se trećim izborima suprotnim konvenciji o ljudskim pravima

Slobodna Evropa 26.11.2017
U decembru 2017. navršiće se osam godina od odluke Evropskog suda za ljudska prava u predmetu 'Sejdić- Finci' (Strazbur 22.12. 2009.), kojom je naloženo da se ukine diskriminacija prema manjinama 'upisana' u Izborni zakon i Ustav. Iako se očekivalo… »

Meta u Medveđi: Nova epoha saradnje Srbije i Albanije

Slobodna Evropa 26.11.2017
Moj dolazak u Medveđu predstavlja jasnu poruku da smo za saradnju i zajednički rad, rekao je u nedelju predsednik Albanije Ilir Meta na početku neformalne posete ovoj opštini na jugu Srbije. „Nalazimo se u novoj epohi saradnje Srbije i Albanije… »

Može li se BiH uključiti u sljedeći krug proširenja?

Slobodna Evropa 26.11.2017
Nedavne izjave europskih čelnika kako bi se sljedeće proširenje EU moglo dogoditi 2025. godine i da bi se tada Uniji mogle priključiti Srbija i Crna Gora, u BiH nikoga nisu posebno zabrinule. Ovo je bio i povod da se u Sarajevu održi panel diskusija… »

Pakistan: Nastavljeni protesti nakon jučerašnjh sukoba

Slobodna Evropa 26.11.2017
Pakistanski islamisti koji nedeljama blokiraju glavni prilaz Islamabadu nastavili su protest dan posle sukoba s policijom u kojima je poginulo šest, a povređeno oko 200 osoba. Demonstranti, pristalice islamističke partije Tehrek-i-Labaik, u nedelju su… »