Izvor: Sputnik arhiva vesti 26.11.2017

Izetbegović: Iza budalaština se nešto krije

Sputnik 26.11.2017
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je vest da sprovodi ilegalnu obuku paravojnih formacija „gomila gluposti“, a i da je mišljenja da za to postoji plan „onih koji preko takvih medija plasiraju takve budalaštine“… »

Zatrpani putevi, odložene utakmice: Evo kada sneg iz Hrvatske i Bosne stiže u Srbiju

Sputnik 26.11.2017
Sneg koji pada u regionu izazvao je smetnje u saobraćaju, a u Bosni i Hercegovini je zbog padavina odložen fudbalski derbi između Železničara i Sarajeva. Utakmica 16. kole Premijer lige BiH između Železničara i Sarajeva odložena je zbog snega… »

Dodik: Srpska će pomoći Mladiću da dokaže nevinost

Sputnik 26.11.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska pomoći nekadašnjem komandatu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću da u žalbenom postupku dokaže svoju nevinost. „Nastojaćemo da uložimo dodatne napore da prikupimo… »

Tompson održao ustaški čas srednjoškolcima

Sputnik 26.11.2017
Na prvom ovogodišnjem susretu za srednjoškolce pod nazivom „Menjam svet“, koji je održan u četvrtak u Zagrebu pod nazivom „Vera, ljubav i domovina“, govorio je Marko Perković Tompson. Susret je održan na poziv studentskog kapelana Ivana Ike… »

Britanci pozvali bogataše u hrvatski Mostar (video)

Sputnik 26.11.2017
Britanska agencija i stranica „Aluks“, koja se bavi luksuzom i namenjena je isključivo bogatašima koje savetuje gde da kupe jako skupe stvarčice, ili gde da letuju, napravila je novi 17-minutni video o Hrvatskoj. Video su nazvali „15 stvari koje… »

Ruska silikonska dolina — ne zavisi sve samo od nafte

Sputnik 26.11.2017
Ruske vlasti nastoje da prevaziđu zavisnost ekonomije od izvoza energenata i ulažu velike napore u razvoj visoke tehnologije, ali osnovne prepreke i dalje postoje — birokratija, korupcija i nedovoljno razvijen pravni sistem, piše Bi-Bi-Si. Pred… »

I Srbi su pomogli da naši generali budu osuđeni — postoji način da saznamo ko su (video)

Sputnik 26.11.2017
Ratko Mladić osuđen je prvostepenom presudom na doživotnu kaznu zatvora, što je za sagovornika emisije „Od četvrtka do četvrtka“ advokata Borivoja Borovića bila očekivana odluka suda. Borović kaže da su je u Tužilaštvu čekali sa velikim… »

Preporuka roditeljima: Uništite „pametne“ satove, da sačuvate svoju decu

Sputnik 26.11.2017
Nemačka je zvanično zabranila deci da nose „pametne“ satove i traži od roditelja da unište postojeće gedžete koji predstavljaju opasnost po bezbednost. Uz pomoć tih uređaja moguće je prisluškivati tuđe razgovore, a to je u suprotnosti sa… »

Razarač „Džejms Vilijams“ uplovio u Crno more

Sputnik 26.11.2017
Američki raketni razarač „Džejms Vilijams“ uplovio je u vode Crnog mora, saopštili su turski mediji nakon što je brod prošao Bosfor. Kako se navodi, razarač je prošao Bosfor devet dana pošto je isplovio iz grada Džida u Saudijskoj Arabiji i… »

Velika prevara s polovnim „dizelašima“: Umesto na otpadu završavaju u Istočnoj Evropi

Sputnik 26.11.2017
Trgovci automobilima zarađuju na „polovnjacima“ ogromne svote. Sve stroži propisi o zaštiti čovekove sredine naterali su vozače u zapadnoj Evropi da se rešavaju starih automobila, naročito „dizelaša“. Svoj doprinos dali su i automobilski… »