Izvor: Srbija danas arhiva vesti 26.11.2017

Upozorenje svim vozačima: Narednih dana mokri kolovozi otežavaće vožnju, zastoji zbog snega i poledice

Srbija danas 26.11.2017
Povedite računa. Danas, a i narednih dana, prema prognozi metereologa, vozače će pratiti mokri kolovozi, smanjena vidljivost zbog kiše i niske oblačnosti. Posle podne u brdsko-planinskim, a tokom noći ponegde i u nižim predelima kiša će preći u… »

Nevreme na korak od Srbije: Zavejana Hrvatska, putevi zatvoreni širom zemlje

Srbija danas 26.11.2017
Mogući su odroni. Zahlađenje sa kišom, a u višim predelima i snegom koje su proteklih dana najavljivali meteorolozi, stiglo je u Hrvatsku u nedelju. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, sneg je pao na Sljemenu, u Lici i Gorskom kotaru… »

Upozorenje RHMZ za Srbiju: U naredna dva dana čekaju nas snežne padavine

Srbija danas 26.11.2017
Spremite se. Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je za 27. i 28. novembar upozorenje da će u južnim, jugoistočnim i istočnim krajevima doći do formiranja sneznog pokrivača, u nižim predelima od 5-10, a u planinskim od 15-25 centimetara. Samo će… »

Zatvorena biračka mesta u Crnoj Gori: Do 18 časova izašlo 65 odsto glasača

Srbija danas 26.11.2017
Najveći odziv u Mojkovcu. Na Cetinju je do 18 časova glasalo 65 odsto glasača, u Mojkovcu 77,7, u Petnjici 46, a u Tuzima je pravo glasa iskoristilo 55 odsto birača, saopštile su opštinske izborne komisije. Na izborima na Cetinju učestvuje deset, u… »

Broj 15357 na dnu 2090. stranice: Šta piše u fusnoti presude Mladiću koja je razbesnela Hrvate?

Srbija danas 26.11.2017
Sve je jasno. Haški sud je u presudi Ratku Mladiću amnestirao Slobodana Miloševića i Beograd od odgovornosti za rat u Bosni i Hercegovini, tiho, ne objavljujući to na velika zvona. Milošević je imao neke veze s Karadžićem i Mladićem, ali prema… »

Maja Gojković od danas u zvaničnoj poseti Kini

Srbija danas 26.11.2017
U Kini će boraviti do 30. novembra. Predsednica Supštine Srbije Maja Gojković boraviće od danas do 30. novembra u zvaničnoj poseti Kini na poziv predsednika Svekineskog narodnog kongresa Džanga Dedijanga. Gojkovic i Džang sastaće se u ponedeljak… »

Nova epidemija u Srbiji: Obolelo 27 mališana, lekari upozoravaju na nove slučajeve

Srbija danas 26.11.2017
Oprez. Deca uzrasta od dve do šest godina, koja pohađaju novosadske vrtiće PU "Radosno detinjstvo", obolela su od šarlaha, streptokoknih tonzilitisa i faringitisa u epidemiji streptokoknih infekcija. Radi se o, za sada, 27 dece, kod koje je infekcija… »

Nevreme iz komšiluka zatutnjalo ka nama: Ovo su delovi Srbije koji će se zabeleti

Srbija danas 26.11.2017
Od sutra temperature u minusu. Sutra u Beogradu neće biti snega koji je već stigao u neke zemlje u komšiluku. Ali, kako kažu meteorolozi, moguća je susnežica tokom noći i jutra. U Beogradu će danas biti pretežno oblačno i hladnije, od sredine… »

Podstanari iz pakla: Oni su svoje stanodavce ostavili u šoku, nećete verovati na koji način

Srbija danas 26.11.2017
Nije im lako. Mnogi stanodavci u Beogradu, uprkos Zakonu o stanovanju, ne sklapaju ugovor sa budućim stanarom prilikom izdavanja, pa se događa da svoj stan zateknu u, najblaže rečeno, neprepoznatljivom stanju. Pošto bez ugovora nisu pravno osigurani… »

Slavimo Svetog Jovana Zlatoustog: Danas obavezno pročitajte nešto, a jednu stvar nipošto ne smete raditi

Srbija danas 26.11.2017
Učinite to i verujte, ovo je praznik velikih čuda. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik posvećen sećanju na Svetog Jovana Zlatoustog, velikog svetitelja i reformatora koji je poznat i kao najčuveniji propovednik u istoriji… »