Kultura arhiva vesti 26.11.2017

Izložba radova srpskih umetnika u Šangaju

RTV 26.11.2017
ŠANGAJ - U China Art Museum u Šangaju 30. novembra biće otvorena izložba „Putovanje kroz srpsku savremenu umetnost" na kojoj će se predstaviti devet internacionalno afirmisanih i prepoznatljivih srpskih umetnika.Reč je o projektu kojim se prvi put… »

Skandalozno: Zabranjena izlozba Tijane Grujić - slike već postavljene, sve otkazano!

Kurir 26.11.2017
Najavljeno otvaranje izložbe Tijane Grujić, zakazano za 26. novembar, nedelju u 20 časova, u Klubu Narodnog pozorišta Srbije, neće se desiti, iako je već urađena postavka slika, javnost obaveštena, zvanice pozvane. Izložba je iznenada otkazana, a… »

Teško je preživeti mržnju

Večernje novosti 26.11.2017
„Mnoštvo i manjina“ Gorana Markovića, na 23. Festivalu autorskog filma. Film sniman tokom turneje predstave "Govorna mana" na Kosmetu. U GLAVNOM programu 23. Festivala autorskog filma sinoć je premijerno prikazano dokumentarno-igrano ostvarenje… »

Skinula se Bikovićeva Ruskinja (FOTO)

Alo 26.11.2017
Iako je nedavno izjavio da ne voli devojke koje se samo sređuju i slikaju, sada je devojka Miloša Bikovićeva uradila baš to, slikala se i to u razgolićenom izdanju... Miloš je trenutno u srećnoj vezi sa ruskom glumicom Aglajom Tarasovom. Ova… »

Gde je nestao Aljoša

Politika 26.11.2017
Superiorni ruski film „Bez ljubavi” Andreja Zvjaginceva kroz porodičnu dramu o razvodu govori i o tome kako danas živimo svako za sebe, bez velike svesti o zajedništvu. Beogradski Festival autorskog filma, u svom 23. izdanju, osim izraelskog… »

"Kazablanka", 75 godina kultnog holivudskog klasika / VIDEO

B92 26.11.2017
Čuveni američki film "Kazablanka", koji mnogi smatraju najvećom ikada ekranizovanom pričom o vanvremenskoj ljubavi, gubitku i iskupljenju usred borbe protiv nacista, obeležava 75 godina od prvog prikazivanja u SAD. To antologijsko filmsko ostvarenje… »

Miroviću Gramata za najbolju nenagrađenu knjigu

Politika 26.11.2017
Pesnička republika, u organizaciji Banatskog kulturnog centra, na godišnjicu postojanja, dodelila je Gramatu Pesničke republike Igoru Miroviću za najbolju nenagrađenu knjigu objavljenu u poslednjih pet decenija. Mirović, predsednik Pokrajinske… »

Izložba Koste Bogdanovića u galeriji 212

Studio B 26.11.2017
Na izložbi u galeriji 212, publika ima priliku da razgleda deo opusa vajara, predagoga i teoretičara vizuelnog mišljenja Koste Bogdanovića iz perioda od 1960 do 2012 godine. Skulpture i reljefi odabrani su iz ciklusa inspirisanih Vizantijom, Japanom… »

Sjajan glumac, odličan režiser: Novi film Džordža Klunija uz podršku braće Koen! (video)

Srbija danas 26.11.2017
Hit u najavi. Režiser Džordž Kluni zavšio je film"Suburbicon". Kluni koristi rasne tenzije iz stvarnog života kao kontrapunkt svojoj priči o misterioznim ubistvima u potpuno belačkom predgrađu u Pensilvaniji, pod nazivom Levitaun. Korumpirani… »

Povlači se iz glume: Dženifer Lorens želi da gaji koze!

Kurir 26.11.2017
"Nikada nisam očekivala da ću postići ovu slavu. Stalno osećam pritisak da moram biti među najboljima i zato moram pauzirati. Osim s kozama, pozabavila bi se i s političkom korupcijom", rekla je Dženifer. U poslednjih sedam godina u proseku je… »