Arhiva vesti 27.11.2017

Beograd - veza sa Pekingom

Večernje novosti 27.11.2017
Brnabićeva: Ponosna sam što je naša zemlja tačka ukrštanja na Putu svile. predsednica vlade u Budimpešti na Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope. SRBIJA je u potpunosti posvećena unapređenju sveukupnih odnosa između Kine i zemalja… »

Vinjete ne bi bile fer prema građanima

RTV 27.11.2017
BUDIMPEŠTA - Srbija neće uvoditi vinjete jer naplata korišćenja regionalnih puteva ne bi bila fer prema građanima, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović u Budimpešti na samitu Kine i 16 zemalja… »

Novi Pazar istupa iz Prve lige Srbije

Večernje novosti 27.11.2017
Očigledno je da ulaganje novca u srpski fudbal predstavlja potpuni promašaj i siguran gubitak. Verujemo da će Skupština našeg kluba podržati ovu odluku – stoji u saopštenju UO Novopazaraca. UPRAVNI odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar odlučio je… »

Kraj: Srbija-Gruzija 105:87

Večernje novosti 27.11.2017
Puleni Aleksandra Đorđevića u dvorani “Aleksandar Nikolić” zabeležili i drugi trijumf u kvalifikacijama za SP. Druga pobeda košarkaške rperezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini. Posle Austrije, u dvorani “Aleksandar… »

Bloomberg: EU ipak neće staviti Srbiju na crnu listu poreskih rajeva

SEEbiz 27.11.2017
BEOGRAD - Srbija više nije medju zemljama koje bi mogle da se nađu na "crnoj listi poreskih rajeva" koju razmatra EU, jer je ocenjeno da ispunjava dodatne zahteve, preneo je Bloomberg. To pokazuje novi, danas ažuriran nacrt dokumenta radne grupe EU… »

Anesteziologu tri godine zatvora zbog smrti devojčice Anje Grahovac

Dnevnik 27.11.2017
BEOGRAD: Viši sud u Beogradu osudio je danas na tri godine zatvora anesteziologa Stanoja Glišića zbog nesavesnog lečenja trogodišnje Anje Grahovac, preminule posle operacije očiju na klinici "Perfekta" 2007. godine. Istom presudom, zbog nedostatka… »

Smanjena zatvorska kazna bivšem Antićevom savetniku

Radio 021 27.11.2017
Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana zatvorsku kaznu nekadašnjem portparolu i savetniku u ministarstvu energetike Milanu Budimiru. Sud ga je pravosnažno osudio na pet godina zatvora zbog učešća u proizvodnji kanabisa u laboratorijama u… »

Saobraćaj bez većih gužvi i zastoja, slab sneg na jugu

Radio 021 27.11.2017
Saobraćaj u Srbiji večeras je umerenog intenziteta i odvija se bez većih gužvi i zastoja na putevima prvog i drugog reda. Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, slab sneg trenutno pada na području južne Srbije, kao i u planinskim predelima, zbog… »

Stanković: Predsednik Albanije nije rekao da Srbija treba da prizna Kosovo

Beta 27.11.2017
Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković demantovao je danas navode portala Preševa jon da je predsednik Albanije Ilir Meta tokom posete opštini Medvedja, kazao da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i Metohije… »

Brnabić: EU ne koči prugu do Budimpešte, biće sve u redu

Blic 27.11.2017
Evropska unija ne koči modernizaciju pruge Beograd - Budimpešta, koja će biti realizovana u saradnji sa Kinom, izjavila je danas Tanjugu premijerka Srbije Ana Brnabić. Premijerka ističe da će sutra u Beogradu prisustvovati početku radova na… »