Arhiva vesti » utorak 28. novembar 2017

Počeli radovi na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta

Beta 28.11.2017
Radove na modernizaciji i rekonstrukciji železničke pruge Beograd-Budimpešta, na deonici od Beograda do Stare Pazove dužine 34,5 kilometara, počeli su danas. Radove na toj deonici će izvoditi kineske kompanije Čajna rejlvejz internešnel (China Railways International) i Čajna konstrakšn... »

Seul: Severna Koreja opet ispalila balističku raketu

Politika 28.11.2017
SEUL – Severna Koreja ispalila je večeras neindentifikovanu balističku raketu iz južne Pjongjang provincije, izjavio je komandant združenih snaga Južne Koreje. Kako se navodi, raketa je proletela u istočnom pravcu, a južnokorejska i američka vojska analiziraju ovaj najnoviji incident,... »

Svetska banka: Plaćenje poreza u Srbiji lakše nego pre pet godina, potreban dalji napredak

Beta 28.11.2017
Plaćanje poreza u Srbiji je lakše nego pre pet godina, zahvaljujući primeni novih tehnologija, ali ima prostora za dalje unapredjenje, ocenjeno je u novom izveštaju konusltantske kuće PwC (PricewaterhouseCoopers) i Gupe Svetske banke o plaćanjima poreza (Paying taxes 2018) u regionu istočne... »

Veštak: Novinarke Pinka nisu imale teške telesne povrede

Danas 28.11.2017
Novinarke Televizije Pink Gordana Uzelac i Mara Dragović, koje su napadnute tokom protesta Dveri 16. septembra, nisu zadobile teške telesne povrede, kako uporno ponavljaju funkcioneri vlasti i režimski mediji. Uzelac nije imala potres mozga, niti je Dragovićevoj polomljeno rebro, navodi se u... »

Haradinaj: Dijalog ima smisla samo uz priznanje nezavisnosti Kosova

Beta 28.11.2017
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da narod na Kosovu očekuje da Srbija, na kraju dijaloga Beograda i Prištine, prizna nezavisnost Kosova i da Vlada Kosova sprema platformu za sledeću etapu dijaloga. "Za nas dijalog samo uz to ima smisla", rekao je Haradinaj u intervjuu za Dojče vele,... »

MUP: Svi poslanici daju izjave o gađanju "mišem", ne samo Dveri

RTV 28.11.2017
RTV: MUP: Svi poslanici daju izjave o gađanju "mišem", ne samo Dveri
BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije saopštilo je danas da je policija dobila nalog Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu da uzme izjave od svih poslanika koji su bili na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, na kojoj je poslanik Dveri... »

Bogdanović: Zašto bih se plašio šuta u NBA?

B92 28.11.2017
B92: Bogdanović: Zašto bih se plašio šuta u NBA?
Bogdan Bogdanović istakao je američkim novinarima da dolazak u NBA nije uticao na njegovo samopouzdanje. Bogdanović je obeležio proteklu noć u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu jer je poenima u poslednjih 12 sekundi doneo Sakramentu pobedu nad Golden Stejtom (110:106) u Ouklendu. Srbin je... »

"Ambasador Bulatović se sledeće nedelje vraća u Ukrajinu"

Blic 28.11.2017
Ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović, koji je nedavno pozvan na konsultacije u Beograd, najverovatnije će se sledeće nedelje vratiti u Kijev, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodaje da neće primiti ambasadora Ukrajine Oleksandra Aleksandroviča, već da će to učiniti... »

Uhapšeni makedonski poslanici, tužilaštvo traži pritvor

N1 Info 28.11.2017
Ukupno 36 osoba, među kojima i tri poslanika VMRO DPMNE Nikole Gruevskog u Sobranju Makedonije i bivši direktor Biroa policije za javnu bezbednost, privedeno je u Skoplju po nalogu makedonskog državnog tužioca za organizovani kriminal. Tužilaštvo je zatražilo pritiv za svih 36 osoba.... »

Atlantski savet SAD: Vašington treba da poveća vojno prisustvo na Balkanu i da se zbliži sa ...

Beta 28.11.2017
Atlantski savet SAD objavio je danas izveštaj "Balkan napred - nova američka strategija za region", u kojem se predlaže uspostavljanje stalnog američkog vojnog prisustva u Jugoistočnoj Evropi i zalaganje za "istorijsko približavanje" sa Srbijom. U izveštaju instituta iz Vašingtona se... »

©2019 Netmark d.o.o.