Automobili arhiva vesti 02.12.2017

Opel Grandland X dobija novi dizel motor i menjač

Auto blog 02.12.2017
Porodica SUV modela Grandland X bogatija je za 2.0 litarski turbo dizel motor sa 177 konjskih snaga. Novi agregat uparen je sa osmostepenim automatikom. Opremljen novim dizelašem, Grandland X raspolaže sa 177KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta… »

Vozači, ovo obavezno treba da pročitate: Evo koliko i najmanja količina alkohola u krvi ugrožava vašu bezbednost za…

Telegraf 02.12.2017
Predstavnik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović prikazao je studentima realne primere iz saobraćaja i posledice vožnje pod dejstvom alkohola. Vozači sa količinom alkohola u krvi od 0,1 promila su za 46 odsto češći izazivači… »

Najveći projekat u istoriji folksvagena: Električni I.D. će ponoviti revoluciju Golfa? (foto)

Srbija danas 02.12.2017
Stiže pre kraja 2019! Pomalo neočekivano Folksvagen je i službeno potvrdio dolazak prvog I.D. modela, i to vrlo skoro. Dogodilo se to na okupljanu partnera i dobavljača MEB platforme u Volfsburgu, "MEB Supplier Summitu", a koji se dogodio kako bi se… »

Manhart MHX6 Dirt² Concept

Auto blog 02.12.2017
Mada se zvanično zove Manhart MHX6 Dirt² Concept, ovaj esktremni X6 će kasnije biti ponuđen i u produkcijskoj varijanti, ali u seriji ograničenoj na samo pet primeraka. Kako bilo, Manhart MHX6 Dirt² Concept privlači pažnju povišenim klirensom… »

Počela proizvodnja modela BMW M5 za 2018. godinu!

Vrele gume 02.12.2017
Prvi serijski primerak sišao sa trake: Počela proizvodnja modela BMW M5 za 2018. godinu! Danas je u Nemačkoj, konačno počela serijska proizvodnja najjačeg performantnog BMW-a u istoriji, modela M5. Novi BMW M5 je svoju premijeru imao na sajmu… »

Volkswagen ubrzava razvoj EV, ali očigledno "ubrzava" i podizanje cena

Auto blog 02.12.2017
Matična marka Volkswagen grupe je podigla ciljeve na srednjeročnom planu i obavezala se da ubrza tranformaciju s obzirom da redukovanje troškova donosi slobodna sredstva koja mogu da pojačaju SUV gamu, razvoj hibrida i potpuno električnih automobila… »

Šta uraditi u trenutku kada vam pukne guma?

Alo 02.12.2017
Svima može da se dogodi da guma pukne u putu, a evo šta vi tada treba da uradite. Bezbrižno se vozite autoputem brzinom 130 kilometara na sat i gledate svoja posla. Odjednom čuje se snažan prasak i auto naglo skrene. U ovome trenutku saznajete da je… »

Luksuz iz „Pežoa” sa sedam sedišta

Total car 02.12.2017
Francuski automobilski gigant “Pežo” na tržištu Srbije je predstavio veliki SUV “Pežo 5008” koji ima sasvim dovoljno mesta za sedam putnika! Elegantni, sportski terenac opremljen savremenim motorima pokazao je šta može i na prvoj, kratkoj… »

Trikovi da se na autu ne zalede stakla, retrovizori, brava..

N1 Info 02.12.2017
Ne čekajte jutro da bi se uhvatili u koštac sa zaleđenim automobilom. Život će vam biti mnogo lakši ako pripazite na neke stvari i napravite određene poteze koji će to sprečiti. Tu je osam saveta kako da vam se ne zaledi ni staklo, ni vrata, a ni… »

Novi udar na auto-škole: Katanac zbog Pitagore

Auto blog 02.12.2017
Ukoliko se pod hitno ne promene odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije, realno je da veliki broj auto-škola stane s radom već od 1. januara. Razlog je ponovno polaganje licence za instrukture vožnje shodno odredbama postojećeg zakona o… »