Automobili arhiva vesti 02.12.2017

Opel Grandland X dobio novi dizel agregat i paket opreme

Vrele gume 02.12.2017
Nadogradnja: Opel Grandland X dobio novi dizel agregat i paket opreme Opel je proširio svoju Grandland X paletu motora novim dizel agregatom, a pored toga tu je i novi paket opreme „Ultimate“. Reč je o agregatu zapremine dva litara, koji je povezan… »

Za fatalne posledice dovoljan i 0,01% alkohola u krvi

B92 02.12.2017
Osobu koja upravlja vozilom pod dejstvom alkohola, a ima zakonom dozvoljenu količinu alkohola u krvi, samo 18% ljudi opisuje kao nepouzdanog i pijanog vozača. Uprkos tome, vozači čija je količina alkohola u krvi 0,1 promil češći su uzročnici… »

Odbrojavanje je počelo: VW najavio termin dolaska električnog automobila koji će promeniti svet

Auto blog 02.12.2017
Pomalo neočekivano Volkswagen je i zvanično potvrdio dolazak prvog I.D. modela, i to vrlo skoro. To se desilo na okupljanju partnera i dobavljača MEB platforme u Wolfsburgu, "MEB Supplier Summitu", koji se održao kako bi se još jednom naglasila… »

Manhart MHX6 Dirt² Concept

Auto blog 02.12.2017
Mada se zvanično zove Manhart MHX6 Dirt² Concept, ovaj esktremni X6 će kasnije biti ponuđen i u produkcijskoj varijanti, ali u seriji ograničenoj na samo pet primeraka. Kako bilo, Manhart MHX6 Dirt² Concept privlači pažnju povišenim klirensom… »

Počela proizvodnja modela BMW M5 za 2018. godinu!

Vrele gume 02.12.2017
Prvi serijski primerak sišao sa trake: Počela proizvodnja modela BMW M5 za 2018. godinu! Danas je u Nemačkoj, konačno počela serijska proizvodnja najjačeg performantnog BMW-a u istoriji, modela M5. Novi BMW M5 je svoju premijeru imao na sajmu… »

Volkswagen ubrzava razvoj EV, ali očigledno "ubrzava" i podizanje cena

Auto blog 02.12.2017
Matična marka Volkswagen grupe je podigla ciljeve na srednjeročnom planu i obavezala se da ubrza tranformaciju s obzirom da redukovanje troškova donosi slobodna sredstva koja mogu da pojačaju SUV gamu, razvoj hibrida i potpuno električnih automobila… »

Šta uraditi u trenutku kada vam pukne guma?

Alo 02.12.2017
Svima može da se dogodi da guma pukne u putu, a evo šta vi tada treba da uradite. Bezbrižno se vozite autoputem brzinom 130 kilometara na sat i gledate svoja posla. Odjednom čuje se snažan prasak i auto naglo skrene. U ovome trenutku saznajete da je… »

Luksuz iz „Pežoa” sa sedam sedišta

Total car 02.12.2017
Francuski automobilski gigant “Pežo” na tržištu Srbije je predstavio veliki SUV “Pežo 5008” koji ima sasvim dovoljno mesta za sedam putnika! Elegantni, sportski terenac opremljen savremenim motorima pokazao je šta može i na prvoj, kratkoj… »

Trikovi da se na autu ne zalede stakla, retrovizori, brava..

N1 Info 02.12.2017
Ne čekajte jutro da bi se uhvatili u koštac sa zaleđenim automobilom. Život će vam biti mnogo lakši ako pripazite na neke stvari i napravite određene poteze koji će to sprečiti. Tu je osam saveta kako da vam se ne zaledi ni staklo, ni vrata, a ni… »

Novi udar na auto-škole: Katanac zbog Pitagore

Auto blog 02.12.2017
Ukoliko se pod hitno ne promene odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije, realno je da veliki broj auto-škola stane s radom već od 1. januara. Razlog je ponovno polaganje licence za instrukture vožnje shodno odredbama postojećeg zakona o… »