Balkan arhiva vesti 02.12.2017

Upozorenje: Sneg i do 20 centimetara na planinama

Studio B 02.12.2017
U toku noći između subote i nedelje, kao i u nedelju ujutro u većem delu Srbije očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 centimetara, a u planinskim predelima i preko 20 centimetara snega, saopštio je Republički hidrometeorološki… »

"Istorijska istina - branili BiH od velikosrpske agresije"

B92 02.12.2017
Zagreb -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ponovo je negirala da je Hrvatska učestvovala u udruženom zločinačkom poduhvatu. Kako kaže, Hrvatska je četiri godine učcestvovala u odbrani BiH, a hrvatski narod u toj zemlji je bio "prva… »

Plenković i Čović nezadovoljni presudom bosanskim Hrvatima, premijer ide u Mostar

Novi magazin 02.12.2017
Premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović ponovo su večeras u Zagrebu izrazili nezadovoljstvo osuđujućom haškom presudom ratnim vođama bosanskih Hrvata. "Izrazili smo nezadovljstvo delovima presude koji… »

Poplave u Albaniji: Jedna osoba poginula, hiljade kuća pod vodom

Al Jazeera 02.12.2017
Najugroženiji je jug Albanije, gdje je zbog izlijevanja rijeke Vjose poplavljeno 300 kuća. Albanija se suočava sa velikim kišnim padavinama zbog kojih je došlo do izlijevanja rijeka i evakuacije stanovništva u nekoliko opština. Jedna osoba je… »

Jug Srbije paralisan: Proglašena vanredna situacija, ljudi bez vode za piće, oštećeni putevi i mostovi

Telegraf 02.12.2017
Štab za naredne situacije opštine Vlasotince zaključio je da i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije nije moguće rešiti sve nastale probleme. Opštinski štab za vanredne situacije u Vlasotincu proglasio je vanrednu situaciju na… »

MUP Srbije najavljuje žalbu Interpolu zbog Haradinaja

Al Jazeera 02.12.2017
Premijer Kosova je uklonjen sa Interpolovog spiska traženih na osnovu potjernice iz Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije uputit će inicijativu Ministarstvu pravde i Tužilaštvu za ratne zločine kako bi zajedno uložili žalbu na… »

Sneg se vratio u BiH: Upozorenje na poledicu, klizišta i odrone!

Kurir 02.12.2017
Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Odroni zemlje ili kamenja učestali su na deonicama koje prolaze kroz useke, kao i preko planinskih prevoja. Vozačima se… »

Bramerc: Zločini u Oluji su činjenica,koju Hrvatska rado negira

Politika 02.12.2017
LjUBLjANA – Istorijska je činjenica da su nad pripadnicima srpskog naroda u Oluji počinjeni zločini, izjavio je glavni haški tužilac Serž Bramerc i dodao da tu istorijsku činjenicu „hrvatska strana rado negira”. Bramerc je u intervjuu za… »

"Crtanje novih granica, kao što je radio Tuđman, vodi u novu tragediju"

Vesti online 02.12.2017
Nekadašnji Specijalni izaslanik EU za Kosovo i bivši Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Volfgang Petrič izjavio je, govoreći o evropskoj integraciji, da "naročito za Srbe apsolutni prioritet treba da bude izgradnja jedinstvene Evrope… »

Hrvati nam vratili keks, tvrde da je kancerogen

Vesti online 02.12.2017
Hrvatska sanitarna inspekcija zabranila je uvoz šest pošiljki keksa i slatkiša iz BiH zbog prevelike količine akrilamida, a vraćen je i keks iz Srbije. To je bio povod za nadležne u BiH da u petak održe sastanak. Zbog povećanog sadržaja… »