Društvo arhiva vesti 02.12.2017

U Srbiju stiže prvi pravi sneg, a evo do kada će se zadržati

Blic 02.12.2017
Dugo najavljivani sneg, prema rečima meteorologa, već tokom noći bi mogao da obraduje ljubitelje zime, kada se očekuje formiranje snežnog pokrivača u najvećem delu zemlje. - Očekujemo oblačno vreme, sa kišom, susnežicom i snegom, dok će na… »

MUP: Nema ugroženih u Vlasotincu,prati se situacija

Dnevnik 02.12.2017
VLASOTINCE: Na delu teritorije opštine Vlasotince, gde je proglašena vanredna situacija, nema ugroženog stanovništa ni domaćinstava, saopštio je večeras MUP. Zbog obilnijih padavina i naglog otapanja snega, na predlog Opštinskog štaba za vanredne… »

Bramerc: Zločini u ''Oluji'' su istorijska činjenica koju Hrvatska rado negira

Večernje novosti 02.12.2017
Haški tribunal nije politička ustanova i na njemu se nije sudilo narodima nego odgovornima za teške ratne zločine i kršenje Ženevske konvencije, izjavio je glavni haški tužitelj Serž Bramerc. LjUBLjANA - Istorijska je činjenica da su nad… »

Napad na Levicu Srbije na Kosovu

Danas 02.12.2017
Članovi Levice Srbije i njen predsednik Borko Stefanović dok su odmarali nakon oštre debate sa Editom Tahiri i intervjua u Čaglavici kod Prištine u emisiji „Slobodno srpski“ napadnuti su sa nekoliko kamenica 1. decembra uveče, tvrde iz "Levice… »

Odbor za finansije usvojio finansijski plan REM-a za 2017.

N1 Info 02.12.2017
Odbor Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava dao je saglasnost za Finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije za 2017. godinu u iznosu od 265 mliona dinara. Na sednici je ukazano i da REM za… »

Aktiviran Fond za nacionalne manjine

Danas 02.12.2017
Ministar Branko Ružić doneo je 30. novembra 2017. godine odluku o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za finasiranje programa i projekata iz oblasti informisanja na jezicima nacionalnih manjina u 2017. godini. Odluka je doneta… »

Sporno "Da, možda, ne"

Večernje novosti 02.12.2017
Predsednik Programskog saveta RTS zatražio izveštaj o emisiji. Pavlović: Slaba priprema i vođenje debate o presudi u Hagu. PREDSEDNIK Programskog saveta RTS prof. dr Milivoje Pavlović zatražio je hitan izveštaj od Nenada Stefanovića, glavnog i… »

Subotičani prvo kod notara, pa onda po dete u vrtić

Radio 021 02.12.2017
Da bi mogli da preuzmu svoje dete iz vrtića koji su u sklopu Predškolske ustanove "Naša radost", roditelji u Subotici od početka ovog meseca moraće da prilože dokument overen kod notara, sa imenima i potpisima svih članova porodice koji će… »

AMS: Upozorenje vozačima zbog snega i kiše

Blic 02.12.2017
Auto-moto savez Srbije upozorava vozače da ih danas očekuju nešto niže dnevne temperature, kao i najavljene padavine u vidu snega i kiše. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su trenutno prohodni, a upotreba zimske opreme je obavezna, navodi se… »

Vremeplov (2. decembar 2017)

RTS 02.12.2017
Međunarodni dan borbe protiv ropstva. Nacionalni praznik Ujedinjenih Arapskih Emirata. Dan Jedinice veze Vojske Srbije. Dan 204. lovačkog avijacijskog puka, najelitnije jedinice Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije. 1547. - Umro Ernan Kortes, španski… »