Društvo arhiva vesti 02.12.2017

RHMZ upozorava - stiže prava zima

Vesti online 02.12.2017
Izgleda da u Srbiju stiže prava zima. Naime, Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na stvaranje snežnog pokrivača. Kako se navodi, u noći između subote i nedelje, u nedelju ujutru i pre podne, u većem delu Srbije se očekuje… »

Uzbuna na jugu Srbije, vanredno u Vlasotincu video

Mondo 02.12.2017
Opštinski štab za vanredne situacije u Vlasotincu proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, zbog obilnih padavina i naglog otapanja snega. Foto: Anadolija/Ales Beno Vanredna situacija proglašena je na delu teritorije opštine… »

Bramerc: Zločini u "Oluji" su istorijska činjenica koju Hrvatska rado negira

Blic 02.12.2017
Haški tribunal nije politička ustanova i u njemu se nije sudilo narodima, nego odgovornima za teške ratne zločine i kršenje Ženevske konvencije, kaže glavni haški tužitelj Serž Bramerc. - Osuđeni počinitelji nisu vojnici koji su se borili za… »

Stefanović: Neke junačine nas gađale kamenčugama

Mondo 02.12.2017
Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović naveo je da su dva člana te partije povređena u Kosovskoj Mitrovici. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock “Dok smo sedeli na kafi, neke junačine su nas gađale kamenčugama, razbijajući prozore na kafiću… »

Skupštinski odbor usvojio finansijski plan REM-a

RTV 02.12.2017
BEOGRAD - Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava dao je danas saglasnost na finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije, u iznosu od 265 miliona dinara. Finansijski plan se odnosi na period… »

Aktiviran budžetski fond za manjine

RTV 02.12.2017
BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić doneo je Odluku o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za finansiranje programa i projekata iz oblasti informisanja na jezicima nacionalnih manjina u 2017… »

UNS: RTS da objavi pismo Pavlovića

Danas 02.12.2017
Udruženje novinara Srbije pozvalo je rukovodstvo Radio-televizije Srbije (RTS) da objavi pismo koje je predsednik Programskog saveta RTS Milivoje Pavlović uputio glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Stefanoviću, zbog emisije "Da… »

Kod notara, pa u vrtić po dete

Večernje novosti 02.12.2017
U subotičkim obdaništima koji su u sklopu PU "Naša radost" uvedena nova pravila. Svi koji dolaze po mališane, ubuduće moraju da budu na overenom spisku. DA bi mogli da preuzmu svoje dete iz vrtića koji su u sklopu Predškolske ustanove "Naša… »

Oprez zbog mokrih i klizavih kolovoza

Novi magazin 02.12.2017
Vozače danas na putevima u Srbiji očekuju mokri i klizavi kolovozi, ponegde prekriveni snegom, zbog čega im se savetuje oprezna vozžnja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). AMSS je upozorio vozače i na moguće odrone zemlje i kamena zbog… »

Vremeplov: Pre 35 godina ugrađeno prvo veštačko srce

RTV 02.12.2017
BEOGRAD - Na današnji dan 1982. godine hirurzi predvođeni dr Vilijamom de Vrisom ugradili su na klinici Univerziteta Juta u američkom gradu Solt Lejk Siti prvo veštačko srce u svetu od poliuretana. Pacijent, penzionisani zubar Barni Klark, živeo je… »