Izvor: Auto blog/Automobili arhiva vesti 02.12.2017

Opel Grandland X dobija novi dizel motor i menjač

Auto blog 02.12.2017
Porodica SUV modela Grandland X bogatija je za 2.0 litarski turbo dizel motor sa 177 konjskih snaga. Novi agregat uparen je sa osmostepenim automatikom. Opremljen novim dizelašem, Grandland X raspolaže sa 177KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta… »

Samo 0,1 promil alkohola u krvi prilikom vožnje dovoljan je da izazove fatalne posledice

Auto blog 02.12.2017
Osobu koja upravlja vozilom pod dejstvom alkohola, a ima zakonom dozvoljenu količinu alkohola u krvi samo 18% ljudi opisuje kao nepouzdanog i pijanog vozača. Uprkos tome, vozači čija je količina alkohola u krvi 0,1 promil češći su uzročnici… »

Odbrojavanje je počelo: VW najavio termin dolaska električnog automobila koji će promeniti svet

Auto blog 02.12.2017
Pomalo neočekivano Volkswagen je i zvanično potvrdio dolazak prvog I.D. modela, i to vrlo skoro. To se desilo na okupljanju partnera i dobavljača MEB platforme u Wolfsburgu, "MEB Supplier Summitu", koji se održao kako bi se još jednom naglasila… »

Manhart MHX6 Dirt² Concept

Auto blog 02.12.2017
Mada se zvanično zove Manhart MHX6 Dirt² Concept, ovaj esktremni X6 će kasnije biti ponuđen i u produkcijskoj varijanti, ali u seriji ograničenoj na samo pet primeraka. Kako bilo, Manhart MHX6 Dirt² Concept privlači pažnju povišenim klirensom… »

Volkswagen ubrzava razvoj EV, ali očigledno "ubrzava" i podizanje cena

Auto blog 02.12.2017
Matična marka Volkswagen grupe je podigla ciljeve na srednjeročnom planu i obavezala se da ubrza tranformaciju s obzirom da redukovanje troškova donosi slobodna sredstva koja mogu da pojačaju SUV gamu, razvoj hibrida i potpuno električnih automobila… »

Novi udar na auto-škole: Katanac zbog Pitagore

Auto blog 02.12.2017
Ukoliko se pod hitno ne promene odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije, realno je da veliki broj auto-škola stane s radom već od 1. januara. Razlog je ponovno polaganje licence za instrukture vožnje shodno odredbama postojećeg zakona o… »

Vesti iz Formule 1

Auto blog 02.12.2017
Šampion Formule 2 Lekler novi vozač Zaubera Kako prenosi Sport klub, vozač iz Monaka Šarl Lekler novi je član ekipe Zauber u Formuli 1, dok će u švajcarskom timu u narednoj sezoni ostati i Šveđanin Markus Erikson, iako nije osvojio nijedan poen… »

Auto Trophy 2017: tri prva mesta za Audi

Auto blog 02.12.2017
Čitaoci nemačkog renomiranog časopisa AUTO ZEITUNG su izabrali najbolje automobile na svetu: ove godine, dva priželjkivana trofeja osvojili su Audi Q2 i Audi Q7. Premium marka je osvojila i prvo mesto u kategoriji „Najbolji dizajn na svetu”. Time… »

NASA ponovo izmislila točak?

Auto blog 02.12.2017
Nacionalna vazduhoplovna i svemirska administracija ili skraćeno NASA, je izumela novu vrstu točkova izrađenih od legure nikla i titanijuma, za svoja rover vozila. Naime, NASA je na internetu predstavila video na kojem je snimljen njihov novi izum… »

Inženjeri Avtovaza osmišljavaju sportsku modifikaciju Lada Vesta

Auto blog 02.12.2017
Kompanija ATS, koja se bavi proizvodnjom sedana Vesta na metan, radi na automobilu za novu vrstu sportskih - trka kup motornih vozila na gas. U ovom trenutku kompanija već ima iskustvo učešća svojih terenaca na benzin i gas Lada 4x4 CNG na reliju… »