Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 02.12.2017

MUP Srbije: Žalba na odluku Interpola da poternice za Hardinajem i još 17 osoba ne budu na snazi

Beta 02.12.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije danas je najavilo žalbu na  odluku Interpola da poternice koje je srpsko pravosudje raspisalo za kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem i još 17 osoba "više ne budu na snazi". "Komisija za kontrolu… »

Vulin: Vojna neutralnost moguća samo uz jaku i moćnu vojsku

Beta 02.12.2017
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je politika vojne neutralnosti Srbije moguća samo uz jaku i moćnu vojsku, a da je vrhovni interes zemlje stabilnost i mir u regionu. "Mi smo vojno neutralni. To je naša politika od koje… »

Šutanovac: Srbija bez stava i kursa u spoljnoj politici

Beta 02.12.2017
Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je danas da Srbija nema jasan stav prema medjunarodnoj zajednici i da nikome nije jasno u kom pravcu aktuelna Vlada vodi zemlju. "Srbija nema jasna stav, ni kurs u spoljnoj politici. Nikome nije jasno… »

Aleksandra Tomić: Odbor za finansije u ponedeljak, 4. decembra, o budžetu za 2018.

Beta 02.12.2017
Prelog budžeta za 2018. biće u ponedeljak, 4. decembra, pred članovima skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, najavila je danas predsednica tog Odbora Skupštine Srbije Aleksandra Tomić. Ona je… »

Ljajić: Izgradnja gondole u Beogradu počeće 2018. godine

Beta 02.12.2017
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će "sasvim sigurno" izgradnja gondole u Beogradu od Kalemegdana do parka Ušće na Novom Beogradu početi u 2018. godini. On je za Radio-televiziju Srbije kazao da je… »

Transparentnost Srbija: Neophodna revizija Akcionog plana za poglavlje 23

Beta 02.12.2017
Transparentnost Srbija ocenila je danas da Akcioni plan za poglavlje 23 nikad nije ni bio dovoljno dobar i da je neophodno uraditi njegovu revizija. Ta nevladina organizacija je navela i da "čak i tamo gde su aktivnosti sprovedene u celosti kako je… »

LSV: Sramotno postojanje ulice Milana Nedića u Aranđelovcu

Beta 02.12.2017
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas hitnu reakciju nadležnog tužilaštva i sankcije za odgovorne, jer u Arandjelovcu postoji ulica sa nazivom, kako su naveli "ratnog zločinca i kvislinga" Milana Nendića. Ta stranka je u… »

Stefanović: Napad kamenicama u severnoj Mitrovici na članove Levice Srbije zbog drugačijeg ...

Beta 02.12.2017
Lider Levice Srbije Borko Stefanović ocenio je danas da iza napada na članove te stranke u jednom od kafića u severnom delu Kosovske Mitrovice stoje oni koji su protiv svakoga ko misli drugačije od aktuelne vlasti i "njenih eksponenata" na Kosovu i… »

DSS: Umesto gondole u Beogradu izgraditi pešačko-biciklistički most

Beta 02.12.2017
Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je projekat izgradnje gondole od Kalemegdana do parka Ušće na Novom Beogradu ekonomski neisplativ i da narušava vizuelni identitet Beogradske tvrdjave. Ta stranka smatra i da umesto gondole treba… »