Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 02.12.2017

Tramp o Flinu: "Radio po zakonu"

Glas Amerike 02.12.2017
Predsednik Donald Tramp rekao je da nije zabrinut zbog toga što je njegov bivši savetnik za bezbednost Majkl Flin priznao krivicu, odnosno da je lagao FBI o svojim kontaktima sa Rusijom. Tramp je poteze Majkla Flina za vreme tranzicije vlasti nazvao je… »

Senat usvojio predlog poreske reforme

Glas Amerike 02.12.2017
Američki Senat usvojio je rano jutros predlog republikanaca o poreskoj reformi vredan 1500 milijardi dolara sa 51 glasom za i 49 protiv. Demokrate su glasale protiv, a žalili su se na to da su amandmani dopisivani u zadnji momenat, da su bili nedovoljno… »

Havaji testirali sirenu za slučaj napada Severne Koreje

Glas Amerike 02.12.2017
Američka država Havaji testirala je sirenu za upozorenje na nuklearni napad prvi put od kraja Hladnog rata, da bi pripremila ljude za potencijalni raketni napad Severne Koreje. Sirene su se oglasile na minut u petak kako bi nadležni proverili da li sva… »

Meksičkom imigrantu oslobođenom optužbi za ubistvo ipak preti hapšenje

Glas Amerike 02.12.2017
Sekretarijat za pravosuđe SAD izdao je nalog za hapšenje Hosea Ines Garsije Zarate, nedokumentovanog meksičkog imigranta koji je u četvrtak oslobođen optužbi za ubistvo devojke Kejt Stejnl u San Francisku. Taj slučaj je ponovo istakao predsednik… »

Humanitarci sumnjaju u plan za povratak Rohindža

Glas Amerike 02.12.2017
Dok se plan za povratak Rohindza izbeglica kreće ka napred, grupe za ljudska prava i nevladine organizacije podižu uzbunu o pitanju bezbednosti onih koji se vraćaju u zemlju koju su nedavno napustili kako bi izbegli nasilje. Novinar Glasa Amerike Stiv… »

Kalifornijski vinari pozivaju turiste da se vrate

Glas Amerike 02.12.2017
U šumskim požarima koji su početkom oktobra zahvatili severnu Kaliforniju, život je izgubilo 42 ljudi, uništeno je više stotina kuća, a pričinjena šteta se procenjuje na oko šest milijardi dolara.Požari su takođe ugrozili veoma važnu granu… »

Nove reklame protiv pušenja na američkoj televiziji

Glas Amerike 02.12.2017
Od nedavno, televizijski gledaoci širom Amerike ponovo će gledati reklame velikih duvanskih kompanija ali mnogo drugačije od onih koje su prikazivane pre 50 godina. Umesto privlačnih ljudi koji puše, nove reklame oslanjaće se na običan tekst i… »

Genetički test za preciznije lečenje raka kod dece

Glas Amerike 02.12.2017
Deca koja imaju dijagnizu raka mogu da pate od posledica sporednih efekata više nego od same bolesti. Ali nova studija pruža nadu za poboljšanje tretmana. Radi se o korišćenju genetičkog testa za određivanje tačne količine hemoterapije koja je… »