Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 02.12.2017

Nakon oblačnog i hladnog jutra, stižu kiša i sneg

Glas Zapadne Srbije 02.12.2017
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladno, mestimično sa slabim mešovitim padavinama, kišom i snegom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. Na severu veći deo dana će biti suvo. Na planinama se predviđa manje povećanje visine… »

Vukovi haraju Golijom

Glas Zapadne Srbije 02.12.2017
Ivanjica – Sa prvim snegom u sela na Goliji spustili su se vukovi sejući strah i koljući stoku. Naime, u domaćinstvu Nenada Dragojlovića u selu Koritnik vukovi su došli do pred samu kuću i zaklali jednu ovcu koja je bila gravidna sa dvoje jagnjadi… »

Opština Priboj potpisnik Memoranduma o razumevanju za poboljšanje energetske efikasnosti

Glas Zapadne Srbije 02.12.2017
Priboj - Predstavnici 29 opština u Srbiji potpisali su u utorak 28. novembra, Memorandum o razumevanju sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) kako bi poboljšali energetsku efikasnost i iskoristili potencijal lokalno raspoložive biomase… »

Tanjug po uzoru na mađarsku ili nemačku državnu agenciju

Glas Zapadne Srbije 02.12.2017
Nova Varoš - Na zasedanjima Radne grupe Ministarstva kulture, za izradu nove medijske strategije, prema rečima jednog od člana, profesora Stanka Crnobrnje puno se govorilo o povlačenju države iz medija. ,,Moj lični stav, a vidim i sad… »

Svi antifašisti sutra u Spomen parku

Glas Zapadne Srbije 02.12.2017
Čačak - Komisija za negovanje tradicije i očuvanje nacionalnog identiteta na teritoriji Grada Čačka pozvala je građane da sutra prisustvuju parastosu žrtvama palim u borbama za oslobođenje grada u Drugom svetskom ratu. Parastos će služiti… »

Božićnim vozom deca iz Zračka otputovala u Austriju

Glas Zapadne Srbije 02.12.2017
Čačak – Osam korisnika Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju "Zračak" iz Čačka sa defektologom, psihologom i medicinskom sestrom juče su otišli vozom Svetog Nikole, na četvorodnevni izlet u Austriju… »

Aerodrom Ponikve dovodi turiste i investitore u Zapadnu Srbiju

Glas Zapadne Srbije 02.12.2017
Užice - Aerodrom Ponikve u blizini Užica mogao bi uskoro da postane saobraćajni čvor Zlatiborskog okruga i cele Zapadne Srbije. Aktiviranjem ove vazdušne luke i celog kompleksa oko nje značajno bi se intenzivirao turistički razvoj ovog kraja, ali i… »

Interesovanje za gajenje jagodičastog voća

Glas Zapadne Srbije 02.12.2017
Topola - U skupštinskoj sali opštine Topola održano je predavanje za poljoprivrednike iz oblasti voćarstva, objavljeno je na sajtu opštine Topola. Tema sastanka bilo je “Savremeno gajenje jagodičastog voća – jagode i borovnice”. O ovoj temi… »

Država u 2018. više daje za plate i investicije

Glas Zapadne Srbije 02.12.2017
Prema predlogu republičkog budžeta za narednu godinu koji je poslat skupštinu, a koji je juče objavljen na sajtu Vlade Srbije, primarni deficit iznosiće svega 1,8 milijardi dinara, a kada se na to dodaju troškovi otplate dugova, on će iznositi 24,8… »