Izvor: N1 Info arhiva vesti 02.12.2017

Ministarstvo pravde: Interpol ne može da ukine poternicu

N1 Info 02.12.2017
Ministarstvo pravde Srbije nije dobilo obaveštenje od Interpola o ukidanju poternice koju je raspisao srpski sud za aktulenim kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, rečeno je Beti u tom ministarstvu. MUP Srbije, s druge strane, najavljuje žalbu… »

U nedelju oblačno i hladno sa snegom

N1 Info 02.12.2017
U Srbiji će u nedelju biti oblačno i hladno, povremeno sa snegom, a u planinskim predelima uz povećanje visine snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U toku noći između subote i nedelje, u nedelju ujutro i pre podne u… »

Dačić: Hrvatska da se suoči s prošlošću, ne da napada Srbiju

N1 Info 02.12.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nazvao je neverovatno licemernim komentare hrvatskih zvaničnika povodom poslednje presude Haškog tribunala i poručio da bi Hrvatska trebalo da se suoči sa prošlošću, a ne da napada Srbiju povodom… »

Ljajić: Hag nije doprineo pomirenju

N1 Info 02.12.2017
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da su reakcije posle poslednje presude Tribunala pokazale da je region daleko od procesa pomirenja, kao i da Tribunal nije doprinio pomirenju. Ljajić je rekao da će… »

Stefanović: Junačine nas gađale kamenčugama u Mitrovici

N1 Info 02.12.2017
Članovi Levice Srbije i njen predsednik Borko Stefanović napadnuti su sa nekoliko kamenica dok su sedeli u jednom kafiću u Kosovskoj Mitrovici. Izvor: N1 Prilikom napada naneta je materijalna šteta kafiću “Aktiv“, predsedniku Izvršnog tima Marku… »

Odbor za finansije usvojio finansijski plan REM-a za 2017.

N1 Info 02.12.2017
Odbor Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava dao je saglasnost za Finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije za 2017. godinu u iznosu od 265 mliona dinara. Na sednici je ukazano i da REM za… »

Plenković ide u Mostar da "smiri i podrži" Hrvate

N1 Info 02.12.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je da iduće nedelje odlazi u Mostar, u misiju smirivanja bosanskohercegovačkih Hrvata zabrinutih zbog mogućih posledica osuđujuće presude Haškog suda njihovim bivšim vojnim i političkim čelnicima… »

AMSS: Sneg u većem delu Srbije, putni pravci prohodni

N1 Info 02.12.2017
Sneg promenljivog intezitetа pаdа u većini krаjevа Srbije, ali su svi putni pravci prohodni, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Premа prognozi meteorologа tokom noći očekuje se stvаrаnje snežnog pokrivаčа, u plаninskim predelimа i… »

Poplave paralisale Albaniju

N1 Info 02.12.2017
Jake padavine dovele su do izlivanja reka i evakuacije stanovništva na jugu Albanije, saopštili su zvaničnici. Evakuisano je više od 100 kuća u blizini reke Vojuša, oko 120 kilometara jugozapadno od Tirane, saopštilo je albansko Ministarstvo… »

Vanredna situacija zbog obilne kiše u Vlasotincu

N1 Info 02.12.2017
Vanredna situacija zbog problema izazvanih obilnim padavinama proglašena je u varoši Vlasotince i u selima Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor. Iz lokalnog Štaba za vanredne situacije je saopšteno da je do toga došlo jer je obilna… »