Izvor: Pravda arhiva vesti 02.12.2017

Ministarstvo pravde: Interpol ne može da ukine poternicu za Haradinajem

Pravda 02.12.2017
Interpol ne može da ukine potrenicu protiv Ramuša Haradinaja jer je ona raspisana po nalogu srpskog suda, odnosno Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, i ona je i dalje na snazi – kažu u Ministarstvu pravde Srbije. Interpol, ističu u… »

Bramerc: Zločini u Oluji istorijska su činjenica koju Hrvatska rado negira! Hag nije sudio narodima, već...

Pravda 02.12.2017
Haški tužilac Serž Bramerc rekao je za ljubljansko “Delo“ da taj sud nije politička ustanova i da se nije sudilo narodima već optuženima za teške ratne zločine. On je istakao da osuđeni počinitelji zločina nisu vojnici koji su se borili za… »

Dačić oduvao kolindu: U iskrivljenom umu sve je moguće!

Pravda 02.12.2017
Hrvatska bi trebalo da se suoči sa prošlošću, a ne da napada Srbiju povodom njihovih sukoba sa Bošnjacima, navodi šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Osim toga, Dačić je komentare hrvatskih zvaničnika povodom poslednje presude Haškog tribunala… »

Potop u Albaniji: Pod vodom preko 3.000 kuća! Rama zove u pomoć! (video)

Pravda 02.12.2017
Jake padavine dovele su do izlivanja reka i evakuacije stanovništva na jugu Albanije, saopštili su zvaničnici. Evakuisano je više od 100 porodica u blizini reke Vojuša, oko 120 kilometara jugozapadno od Tirane, saopštilo je albansko Ministarstvo… »

Ljajić: Haški tribunal nije doprinio pomirenju

Pravda 02.12.2017
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da su reakcije posle poslednje presude tribunala pokazale da je region daleko od procesa pomirenja, kao i da Tribunal nije doprineo pomirenju. Ljajić je rekao da će… »

Kurdski prebeg otkrio: Ovo je pakleni plan Amerike za razbuktavanje novog rata na severu Sirije! (video)

Pravda 02.12.2017
Velika razlika između onoga što govore američki zvaničnici i onoga što Pentagon izvršava na terenu, daje veliku verodostojnost tvrdnjama prebeglog portparola SDF-a. Vojska SAD menja svoju ulogu u Siriji u skladu sa padom Islamske države (ID), rekao… »

Zašto se EU bavi prugom Beograd-Budimpešta koju finansira Kina?

Pravda 02.12.2017
Neupućene je protekle sedmice iznenadila informacija da se Evropska unija oglasila povodom sporazuma Srbije i kineske strane o izgradnji brze pruge na liniji Beograd-Budimpešta, koji je Srbija potpisala sa kineskom stranom tokom samita Kina plus 16, u… »

Stoun: Plaši me Amerika, suludo je kriviti Rusiju za sve!

Pravda 02.12.2017
Trostruki dobitnik Oskara, režiser Oliver Stoun, rekao je da je suludo kriviti Rusiju za sve i da to podseća na doba senatora Džozefa Makartija i njegov "makartizam", to jest prakse iznošenja optužbi bez konkretnih dokaza. - Koncept da je Rusija… »

Vraća li se raskolnička Ukrajinska pravoslavna crkva Ruskoj

Pravda 02.12.2017
Ukrajinska pravoslavna crkva (UPC) bila je danas u centru pažnje Arhijerejskog sabora Ruske pravoslavne crkve, koji je održan u moskovskom Hramu Hrista Spasitelja. Sabor je odobrio poseban status UPC Moskovske patrijaršije (UPC MP) i razmotrio (sporno)… »

Isplivalo: Janković hteo u vladu sa SNS

Pravda 02.12.2017
Lider Pokreta slobodnih građana planirao da protestima sebi obezbedi visoku poziciju u vlasti. Planirao da prizna predsedničke izbore ako zauzme mesto premijera. Prema informacijama objavljenim na sajtu Večernjih novosti, Jankovićeva ideja bila je da… »