Izvor: RTS arhiva vesti 02.12.2017

Kuburović: Skandalozno što Unmik preuzima ulogu države

RTS 02.12.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović ocenila je da je skandalozno to što Unmik preuzima ulogu države i ulaže prigovor Interpolu protiv poternica za Ramuša Haradinaja i još 17 osoba. Istakla je da odluke srpskih pravosudnih organa ne može niko da ukida… »

Vremenska prognoza – 3. decembar

RTS 02.12.2017
U severnim, zapadnim i centralnim krajevima oblačno i hladno, povremeno sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugu i istoku zemlje tokom dana suvo, u južnim krajevima i sa sunčanim intervalima a uveče i noću uz više… »

Vanredna situacija u delu Vlasotinca zbog padavina

RTS 02.12.2017
Zbog obilnih padavina i naglog otapanja snega, opštinski štab za vanredne situacije u Vlasotincu proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine. MUP: Nema ugroženih, prati se situacija na terenu. "Od 30. novembra do 1. decembra došlo je… »

Bramerc: U Hagu nije suđeno narodima

RTS 02.12.2017
Haški tribunal nije politička ustanova i na njemu se nije sudilo narodima, nego odgovornima za teške ratne zločine i kršenje Ženevske konvencije, izjavio je glavni haški tužilac Serž Bramerc u intervjuu za ljubljansko "Delo". "Osuđeni počinioci… »

Sudiji Blagoju Jakšiću pravosnažno dve i po godine zatvora

RTS 02.12.2017
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio bivšeg člana Visokog saveta sudstva sudiju Blagoja Jakšića na dve i po godine zatvora, jer je zloupotrebio službeni položaj u vreme dok je bio predsednik suda u Kosovskoj Mitrovici. Takođe mu je… »

Kongres usvojio poresku reformu koja ide u prilog bogatima

RTS 02.12.2017
U američkom Senatu usvojen je izmenjeni Zakon o porezima, koji se smatra najvećom reformom u tom domenu od 80-ih godina. Taj Zakon je već prošao u Predstavničkom domu, pa će se tokom naredne nedelje pripremiti objedinjena verzija koju će na kraju… »

Na Havajima se oglasila sirena za nuklearni napad

RTS 02.12.2017
Na Havajima se u petak po prvi put od završetka Hladnog rata, oglasila sirena, čija je svrha da upozori turiste i građane na mogući nuklearni napad Severne Koreje. Zvaničnici za upravljanje vanrednim situacijama na Havajima saopštili su da je to… »

Ljajić: Region daleko od pomirenja

RTS 02.12.2017
Potpredsednik Vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je za RTS da su reakcije posle poslednje presude Tribunala u Hagu pokazale da je region daleko od procesa pomirenja kao i da Tribunal nije dorineo… »

Izrael napao sirijske vojne položaje

RTS 02.12.2017
Izrael je izveo raketni napad na vojne pozicije u blizini sirijske prestonice Damaska tokom noći, javlja sirijska državna televizija. U napadu nije bilo žrtava. Iako je aktiviran vazdušni odbrambeni sistem, ovaj, kako je izvestila sirijska televizija… »

Dačić: Hrvatska treba da se suoči sa prošlošću, a ne da napada Srbiju

RTS 02.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nazvao je neverovatno licemernim komentare hrvatskih zvaničnika povodom poslednje presude Haškog tribunala i poručio da bi Hrvatska trebalo da se suoči sa prošlošću, a ne da napada Srbiju povodom njihovih… »