Izvor: RTS arhiva vesti 02.12.2017

MUP: Žalićemo se Interpolu zbog Haradinaja

RTS 02.12.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije uputiće inicijativu Ministarstvu pravde i Tužilaštvu za ratne zločine kako bi zajedno uložili žalbu na odluku Interpola da poternice za Ramušem Haradinajem i još 17 osoba, koje je za njima zbog… »

Prvi sneg u Beogradu

RTS 02.12.2017
U glavnom gradu Srbije večeras je počeo da pada prvi sneg. Sneg je počeo da pada nekoliko sati nakon što je RHMZ objavio upozorenje na stvaranje snežnog pokrivača. Prema prognozi, tokom noći, kao i u nedelju ujutro, u većem delu Srbije očekuje se… »

Vanredna situacija u delu Vlasotinca zbog padavina

RTS 02.12.2017
Zbog obilnih padavina i naglog otapanja snega, opštinski štab za vanredne situacije u Vlasotincu proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine. MUP: Nema ugroženih, prati se situacija na terenu. "Od 30. novembra do 1. decembra došlo je… »

Bramerc: U Hagu nije suđeno narodima

RTS 02.12.2017
Haški tribunal nije politička ustanova i na njemu se nije sudilo narodima, nego odgovornima za teške ratne zločine i kršenje Ženevske konvencije, izjavio je glavni haški tužilac Serž Bramerc u intervjuu za ljubljansko "Delo". "Osuđeni počinioci… »

Sudiji Blagoju Jakšiću pravosnažno dve i po godine zatvora

RTS 02.12.2017
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio bivšeg člana Visokog saveta sudstva sudiju Blagoja Jakšića na dve i po godine zatvora, jer je zloupotrebio službeni položaj u vreme dok je bio predsednik suda u Kosovskoj Mitrovici. Takođe mu je… »

Kongres usvojio poresku reformu koja ide u prilog bogatima

RTS 02.12.2017
U američkom Senatu usvojen je izmenjeni Zakon o porezima, koji se smatra najvećom reformom u tom domenu od 80-ih godina. Taj Zakon je već prošao u Predstavničkom domu, pa će se tokom naredne nedelje pripremiti objedinjena verzija koju će na kraju… »

Na Havajima se oglasila sirena za nuklearni napad

RTS 02.12.2017
Na Havajima se u petak po prvi put od završetka Hladnog rata, oglasila sirena, čija je svrha da upozori turiste i građane na mogući nuklearni napad Severne Koreje. Zvaničnici za upravljanje vanrednim situacijama na Havajima saopštili su da je to… »

Ljajić: Region daleko od pomirenja

RTS 02.12.2017
Potpredsednik Vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je za RTS da su reakcije posle poslednje presude Tribunala u Hagu pokazale da je region daleko od procesa pomirenja kao i da Tribunal nije dorineo… »

Izrael napao sirijske vojne položaje

RTS 02.12.2017
Izrael je izveo raketni napad na vojne pozicije u blizini sirijske prestonice Damaska tokom noći, javlja sirijska državna televizija. U napadu nije bilo žrtava. Iako je aktiviran vazdušni odbrambeni sistem, ovaj, kako je izvestila sirijska televizija… »

Dačić: Hrvatska treba da se suoči sa prošlošću, a ne da napada Srbiju

RTS 02.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nazvao je neverovatno licemernim komentare hrvatskih zvaničnika povodom poslednje presude Haškog tribunala i poručio da bi Hrvatska trebalo da se suoči sa prošlošću, a ne da napada Srbiju povodom njihovih… »