Izvor: RTV arhiva vesti 02.12.2017

Haradinaj "skinut" sa sajta Interpola

RTV 02.12.2017
BEOGRAD - Na sajtu Interpola je, sa spiska traženih lica, uklonjeno ime kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, za kojim je Srbija izdala međunarodnu poternicu. Interpol ne može da ukine potrenicu protiv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, jer je… »

Bramerc: U Hagu nije suđeno narodima

RTV 02.12.2017
LJUBLJANA - Haški tribunal nije politička ustanova i u njemu se nije sudilo narodima nego odgovornima za teške ratne zločine i kršenje Ženevske konvencije, izjavio je glavni haški tužitelj Serž Bramerc u intervjuu za današnje ljubljansko "Delo"… »

Peurači četiri i po godine zatvora

RTV 02.12.2017
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je na četiri i po godine zatvora osudio nekadašnjeg direktora Inspektorata za rad u Ministarstvu rada Dragoljuba Peruaču jer je u dva navrata zahtevao i uzimao novac od vlasnika preduzeća kako protiv… »

Vulin: Srbija mora da ima jaku vojsku

RTV 02.12.2017
BEOGRAD - Da bi politika vojne neutralnosti bila delotvorna i prihvaćena, Srbija mora imati moćnu vojsku, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Mi smo se opredelili za vojnu neutralnost, to je naša politika od koje nećemo odstupati ali… »

Ljajić: Reakcije pokazale da je region daleko od pomirenja

RTV 02.12.2017
BEOGRAD - Reakcije posle poslednjih presuda u Hagu pokazale su da u zemljama regiona očigledno nema spremnosti za pomirenje, izjavio je danas potpredsednik Vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tribunalom Rasim Ljajić. "Pokazalo se da… »

Dačić: Hrvatska da se suoči sa prošlošću

RTV 02.12.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačića nazvao je neverovatno licemernim komentare hrvatskih zvaničnika povodom poslednje presude Haškog tribunala i poručio da bi Hrvatska trebalo da se suoči sa prošlošću, a ne da napada Srbiju povodom… »

Đurić uručio Vučićevo pismo za Si Đinpinga

RTV 02.12.2017
PEKING - Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić sastao se danas sa pomoćnicom ministra za međunarodne odnose Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Šen Bejli, i uručio joj pismo lidera SNS Aleksandra Vučića… »

Poslanici sledeće sedmice o Predlogu budžeta

RTV 02.12.2017
BEOGRAD - Predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić očekuje da će poslanici Skupštine Srbije započeti raspravu o Predlogu budžeta za 2018. godinu sledeće sedmice. Ona je potvrdila… »

Meteorolozi: Evropu očekuje hladan decembar

RTV 02.12.2017
OSLO - Najhladniji decembar u poslednjih sedam godina pokvariće prosek jedne od najtoplijih godina u Evropi ikada, procenjuju svetski meteorolozi. Prva polovina meseca biće neobično hladna, pre nego što se temperature ponovo popnu na uobičajeni nivo… »

Napad u Nigeriji, 13 poginulih

RTV 02.12.2017
ABUDŽA - Najmanje 13 osoba je ubijeno, a 53 povređeno u napadu na pijacu na severoistoku Nigerije, u državi Borno, za koji se sumnja da su izvršili bombaši samoubice Boko Harama, saopštili su danas zvaničnici. Dva bombaša samoubice su ubijeni… »