Izvor: SEEbiz arhiva vesti 02.12.2017

Interpol ukinuo poternice za Haradinaja i za još 17 osoba sa Kosova

SEEbiz 02.12.2017
PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj više nije na spisku osoba koje traži Interpol, a na spisku nema ni imena još 17 osoba sa Kosova čije je hapšenje zahtevala Srbija. Dnevnik Zeri piše da je Interpol na zahtev Policije Kosova ukinuo… »

Brammertz: U Haagu nije suđeno narodima nego počiniteljima ratnih zločina

SEEbiz 02.12.2017
LJUBLJANA - Haški tribunal nije politička ustanova i na njemu se nije sudilo narodima nego odgovornima za teške ratne zločine i kršenje Ženevske konvencije, kazao je glavni haški tužitelj Serge Brammertz u razgovoru za ljubljansko "Delo" što ga… »

Najmanje jedna osoba poginula u velikim poplavama u Albaniji

SEEbiz 02.12.2017
TIRANA - Albanija se suočava sa velikim kišnim padavinama zbog kojih je došlo do izlijevanja rijeka i evakuacije stanovništva u nekoliko općina. Jedna osoba je poginula. Pod vodom su tisuće kuća, a evakuirane su stotine porodica. Najugroženiji je… »

Povijesni projekt smanjenja poreza usvojen u Senatu, pobjeda Trumpa

SEEbiz 02.12.2017
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trumpa odnio je u noći s petka na subotu vrijednu etapnu pobjedu usvajanjem u Senatu povijesne reforme poreznog sustava i ogromnog smanjenja poreza. Tekst, usvojen s tijesnih 51 nasuprot 49 glasova sada se treba… »

Ljajić: Dogodine kreću radovi na gondoli Kalemegdan – Ušće

SEEbiz 02.12.2017
BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će „sasvim sigurno“ izgradnja gondole u Beogradu od Kalemegdana do parka Ušće na Novom Beogradu početi u 2018. godini. On je za Radio-televiziju Srbije kazao da je… »

Derivatima bitcoina trgovat će se na američkim tržištima kapitala

SEEbiz 02.12.2017
NEW YORK - Tri su američke burze na kojima se trguje financijskim instrumentima dobile odobrenje od Federalne komisije za trgovanje terminskim ugovorima (CFTC) da započnu trgovanje "futures" ugovorima vezanima uz bitcoin. Ova je kriptovaluta… »

Wall Street skliznuo s rekordnih razina

SEEbiz 02.12.2017
NEW YORK – Na Wall Streetu su u petak najvažniji indeksi skliznuli s rekordnih razina zbog novih političkih problema predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, no podršku tržištu pruža nada ulagača u poreznu reformu. Dow Jones oslabio je 0,17 posto, na… »

NASA uključila generatore Voyagera koji su prestali raditi prije 37 godina

SEEbiz 02.12.2017
WASHINGTON - Nakon trideset sedam godina mirovanja u svemiru, četiri generatora sonde Voyagera 1, najdaljeg objekta koji je stvorio čovjek, ponovo su uključena, priopćila je NASA u petak. Zahvaljujući ovom podvigu "Voyageru 1 će se produljiti život… »

Odbor poverilaca Fabrike akumulatora Sombor prihvatio šestu ponudu Batagona

SEEbiz 02.12.2017
SOMBOR - Odbor poverilaca Fabrike akumulatora Sombor (FAS) u stečaju, prihvatio je na jučerašnjem sastanku ponudu švajcarske kompanije "Batagon International AG" za kupovinu imovine preduzeća, piše portal Soinfo. Zainteresovani kupac je polovinom… »

Grčka zaključila dogovor s predstavncima svojih vjerovnika

SEEbiz 02.12.2017
ATENA - Grčka je obznanila u subotu da je postigla dogovor s predstavnicima svojih vjerovnika u sklopu treće revizije sadašnjeg programa pomoći zemlji, koji će odrediti isplatu sljedećeg obroka zajma. "Postigli smo sporazum s predstavnicima… »