Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 02.12.2017

MUP Srbije: Žalićemo se Interpolu zbog Haradinaja

Slobodna Evropa 02.12.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije uputiće inicijativu Ministarstvu pravde i Tužilaštvu za ratne zločine kako bi zajedno uložili žalbu na odluku Interpola da poternice za Ramušem Haradinajem i još 17 osoba, koje je za njima zbog… »

Britanija: Preporuka ministarstvima da ne koriste Kasperski

Slobodna Evropa 02.12.2017
Britanska vlada izdala je novo upozorenje o bezbednosnim rizicima upotrebe ruskog antivirusnog softvera firme Kasperski, prenosi BBC Nacionalni centar za sajber bezbednost poslaće svim vladinim odeljenjima upozorenje protiv upotrebe proizvoda za sisteme… »

Plenković i Čović nezadovoljni presudom bosanskim Hrvatima

Slobodna Evropa 02.12.2017
Premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović ponovo su sinoć u Zagrebu izrazili nezadovoljstvo osuđujućom haškom presudom ratnim vođama bosanskih Hrvata. "Izrazili smo nezadovljstvo dijelovima presude koji… »

Poplave paralisale Albaniju

Slobodna Evropa 02.12.2017
Jake padavine dovele su do izlivanja reka i evakuacije stanovništva na jugu Albanije, saopštili su danas zvaničnici. Evakuisano je više od 100 porodica u blizini reke Vojuša, oko 120 kilometara jugozapadno od Tirane, saopštilo je albansko… »

Ivanić: Poseta Predsedništva BiH Beogradu važna za smanjenje tenzija

Slobodna Evropa 02.12.2017
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić smatra da je predstojeća poseta Predsedništva BiH Beogradu važna kako bi se smirile političke tenzije i odnosi vratili u normalu i veruje da bi tom prilikom mogla biti makar otvorena neka… »

Komesarijat odustao od prinudnih iseljenja u Ustaničkoj

Slobodna Evropa 02.12.2017
Komesar za izbeglice Vladimir Cucić i radnici Komesarijata su u petak obišli sve stanove u Ustaničkoj 244g u Beogradu u kojima žive izbegličke porodice i započeli dogovore o rešavanju svakog od pojedinačnih slučajeva, prenosi N1. "Smatramo da je… »

Na Havajima se oglasila sirena za nuklearnu opasnost

Slobodna Evropa 02.12.2017
Sirena za nuklearnu opasnost oglasila se na Havajima, prvi put od Hladnog rata, kako bi upozorila građane i turiste na mogući nuklearni napad Severne Koreje, prenosi Beta. Havaji su prva američka savezna država koja je vratila sistem za upozorenje iz… »

Cvetković: Ovde se mnogo obećava, a teško šta ispuni

Slobodna Evropa 02.12.2017
Nemanja Cvetković, osnivač i predsednik regionalnog Udruženja mladih Balkanac. Oko dve godine usredsređen na povezivanje studenata i poboljšanje regionalne saradnje. Subota, 25. novembar Subota je jutro. Prošlo je šest dana kako dokumentarni film… »

Hanover: Demonstranti pokušali blokirati skup AfD-a

Slobodna Evropa 02.12.2017
Njemačka policija u subotu je koristila vodene topove kako bi rastjerala stotine demonstranata koji su pokušali da blokiraju pristup konvenciji nacionalističke stranke u Hannoveru, prenosi Fena. Današnji sukobi između policije i demonstranata… »

UN: Hitno i potpuno ukinuti blokadu u Jemenu

Slobodna Evropa 02.12.2017
Nekoliko agencija Ujedinjenih nacija pozvale su danas arapsku koaliciju predvođenu Saudijskom Arabijom da hitno i u potpunosti ukine blokade u Jemenu, prenosi Beta. "Zajedno pozivamo koaliciju da hitno i u potpunosti otvori sve luke u Jemenu na Crvenom… »