Izvor: Sputnik arhiva vesti 02.12.2017

Kitarovićeva: Hrvatski narod bio žrtva „velikosrpske agresije“

Sputnik 02.12.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ponovo je danas negirala da je Hrvatska učestvovala u udruženom zločinačkom poduhvatu, tvrdeći da je ta zemlja četiri godine učestvovala u odbrani BiH, kao i da je hrvatski narod u toj zemlji bio… »

Naučnici otkrili zabranjene Isusove spise

Sputnik 02.12.2017
Kopija jeretičkog biblijskog teksta za koji se tvrdi da opisuje razgovor između Isusa i njegovog brata Jakova otkrivena je u svom najstarijem poznatom obliku. Zabranjeni spis, nazvan „Prvo otkrivenje po Jakovu“, nije postao deo dvadesetsedmotomnog… »

Haos u Hondurasu: Neredi, pljačka — više niko nije siguran (video)

Sputnik 02.12.2017
U Hondurasu su prema odluci Vlade obustavljene garancije građana zbog nereda koji su započeti nakon predsedničkih izbora. Kako je saopštio informativni portal „Prensa“ vlasti su takođe uvele policijski čas koji će važiti u narednih 10 dana od… »

Netanijahu: Tel Aviv neće dozvoliti prisustvo Irana u Siriji

Sputnik 02.12.2017
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izdao je saopštenje nakon napada na teritoriju Sirije, u kojem je naglasio da Tel Aviv neće dozvoliti prisustvo snaga Irana u Siriji. Ni šef izraelske vlade ni ostali predstavnici izraelskog rukovodstva nisu želeli… »

Austrijski mediji: Kolinda skuplja glasove na samoubistvu ratnog zločinca Praljka

Sputnik 02.12.2017
Austrijski dnevnik „Standard“ objavio je veliku analizu pod naslovom „Hrvatska desnica profitirala je od samoubistva ratnog zločinca Praljka“, u kojoj je naglasio da hrvatska vlada nema nikakve pravne opcije kako bi uspešno pokrenula reviziju… »

Sajber-paranoja: Kinezi istiskuju Ruse iz Amerike

Sputnik 02.12.2017
Lov na „ruske hakere“ u Americi ne vodi se samo zbog rusofobije: još nije poznato koga se plaše više — Rusa ili Kineza. Priča o kineskim hakerima koji prete SAD ima koliko hoćete, samo se u Rusiji iz jasnih razloga to ne primećuje. Ipak, na… »

„Arapski NATO“ umesto DAEŠ-a?

Sputnik 02.12.2017
DAEŠ na prostoru Sirije i Iraka, čiji su uspon vidovito predvidele američke obaveštajne službe godinu dana pre njegovog nastanka, praktično je poražen i u Siriji i u Iraku. A sada Bliskom istoku preti opasnost da propali DAEŠ na istom poslu zameni… »

Odličan trik kako da vam naočare više nikada ne zamagle (video)

Sputnik 02.12.2017
Ljudi koji nose naočare znaju koliko je nezgodno tokom ovih hladnih dana ući spolja u toplu prostoriju — stakla se zamagle u sekundi, a tada naočare moraju da se skinu i da se obrišu... Ne može biti jednostavnije — uzmite mekanu krpicu, na nju… »

Bivši američki ambasador: Samo sam se šalio

Sputnik 02.12.2017
Bivši ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji Majkl Makfol rekao je da nije bio ozbiljan kada je saopštio da se obratio šefu ruske diplomatske misije u Vašingtonu Anatoliju Antonovu s molbom da mu pomogne da ga isključe sa spiska lica koja… »

Vučić ponudio pomoć Albaniji

Sputnik 02.12.2017
Predsednik Aleksandar Vučić ponudio je albanskom premijeru Ediju Rami pomoć posle poplava koje su pogodile Albaniju, navodi pres-služba predsednika Srbije. U saopštenju se navodi da je Vučić izrazio žaljenje zbog poplava. On je rekao da je Srbija… »