Izvor: Studio B arhiva vesti 02.12.2017

Upozorenje: Sneg i do 20 centimetara na planinama

Studio B 02.12.2017
U toku noći između subote i nedelje, kao i u nedelju ujutro u većem delu Srbije očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 centimetara, a u planinskim predelima i preko 20 centimetara snega, saopštio je Republički hidrometeorološki… »

Vanredna situacija, zbog obilne kiše u Vlasotincu i u pet sela

Studio B 02.12.2017
Vanredna situacija zbog problema izazvanih obilnim padavinama proglašena je danas u varoši Vlasotince i u selima Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor.MUP:Nema ugroženih u Vlasotincu,prati se situacija. Iz lokalnog Štaba za vanredne… »

Mali sa penzionerima proverio „Senior karticu“ u praksi

Studio B 02.12.2017
Gradonačelnik Siniša Mali sa najstarijim sugrađanima obišao je prodavnice i apoteke i proverio kako funkcioniše senior kartica. Za manje od mesec dana više od 115.000 penzionera preuzelo je karticu sa kojom imaju popust u više od 100 kompanija na… »

Ivanić: Poseta Predsedništva BiH Beogradu važna za smanjenje tenzija

Studio B 02.12.2017
Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić smatra da je predstojeća poseta Predsedništva BiH Beogradu važna kako bi se smirile političke tenzije i odnosi vratili u normalu i veruje da bi tom prilikom mogla biti makar otvorena neka nerešena… »

Beograd potpuno spreman za sneg

Studio B 02.12.2017
Beograd je potpuno spreman za sneg, istakao je gradski menadžer Goran Vesić. On je radnicima „Beograd-puta”, na njihovu jučerašnju molbu, tokom dana podelio jakne kao lični poklon. Ovim gestom, dodao je Vesić, želeo je da pokaže koliko je… »

Pahor:Problem izbeglica može da utiče na poziciju zemalja

Studio B 02.12.2017
Slovenački predsednik Borut Pahor izrazio je zabrinutost da bi problem sa izbeglicama mogao da utiče na geopolitičku poziciju pojedinačnih zemalja u budućoj reorganizaciji EU. Slovenački predsednik Borut Pahor izrazio je zabrinutost da bi problem sa… »

Na Havajima se oglasila sirena za nuklearni napad

Studio B 02.12.2017
Na Havajima se u petak po prvi put od završetka Hladnog rata, oglasila sirena, čija je svrha da upozori turiste i građane na mogući nuklearni napad Severne Koreje. Zvaničnici za upravljanje vanrednim situacijama na Havajima saopštili su da su da je… »

Nikodijević: Beogradski maraton – sportski simbol grada

Studio B 02.12.2017
„Beogradski maraton”, uz podršku Grada Beograda, prvi put organizuje polumaraton, koji će biti održan u nedelju, 3. decembra, što je bio povod za konferenciju za novinare u Starom dvoru na kojoj se prisutnima obratio predsednik Skupštine grada… »

Dobar start rukometašica na SP u Lajpcigu

Studio B 02.12.2017
Rukometašice reprezentacije Srbije, ostvarile su pobedu u prvom susretu na šampionatu Sveta u Nemačkoj, igrajući protiv selekcije Kine. Rezultat utakmice odigrane u Lajpcigu, bio je 43:23 za reprezentaciju Srbije. Naredni duel naše rukometašice… »

Izložba “FiIdelium“ u Kući kralja Petra

Studio B 02.12.2017
U Kući kralja Petra na Senjaku održana je kolektivna izložba devet umetnika pod poetičnim nazivom “FiIdelium“. Kustos Dušan Zlokolica navodi da, iako su različite slikarske poetike u pitanju, prikazane umetnike povezuje strast ka duhovnim… »