Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 02.12.2017

Plenković naredne nedelje u Mostaru "smiruje" Hrvate

Večernje novosti 02.12.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je da će sledeće nedelje otići u Mostar kako bi uputio "poruke smirivanja" Hrvatima u BiH. Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je da će sledeće nedelje otići u Mostar kako bi uputio "poruke… »

Uzbuna na jugu Srbije Padavine potopile Vlasotice, nema vode ni za piće

Večernje novosti 02.12.2017
Opštinski štab za vanredne situacije u Vlasotincu proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, zbog obilnih padavina i naglog otapanja snega. Opštinski štab za vanredne situacije u Vlasotincu proglasio je vanrednu situaciju na delu… »

Afera agrokor Todorić podneo Predlog za ocenu ustavnosti leks Agrokora

Večernje novosti 02.12.2017
Osnivač i bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić ponovno se oglasio na svom blogu, na kome je objavio da je Ustavnom sudu Hrvatske podneo predlog za ocenu ustavnosti Zakona o postupku vanredne uprave u firmama od sistemskog značenja za Hrvatsku… »

Kod teroriste pronašli “nemo” oružje

Večernje novosti 02.12.2017
Novo suđenje borcu Islamske države Eminu Hodžiću kod koga je otkriven arsenal. Bosanski islamista u sudu tvrdio da "nije bilo namere da ga upotrebi" OSUĐIVANI borac Islamske države Emin Hodžić (26) iz Sarajeva, koji je u sredu ponovo uhapšen sa… »

Pahor:Problem izbeglica može da utiče na poziciju zemalja

Večernje novosti 02.12.2017
Slovenački predsednik Borut Pahor izrazio je zabrinutost da bi problem sa izbeglicama mogao da utiče na geopolitičku poziciju pojedinačnih zemalja u budućoj reorganizaciji EU. Slovenački predsednik Borut Pahor izrazio je zabrinutost da bi problem sa… »

Porodiljama 405 KM mesečno

Večernje novosti 02.12.2017
Vlada RS usvojila Predlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 3,3 milijarde KM. Materinski dodatak se sa sadašnjih 70 KM povećava više od pet puta. RASPRAVA na relaciji Vlada, sindikalci i poslodavci oko Predlog budžeta RS za narednu godinu u… »

Piromani još na slobodi

Večernje novosti 02.12.2017
I dalje se ne zna ko je našem novinaru iz Pljevalja zapalio auto. HONORARNI dopisnik “Večernjih novosti” iz Pljevalja Miroslav Drobnjak, kome je 11. oktobra ove godine zapaljen automobil pred porodičnom kućom, ovih dana ponovo doživljava… »

Komentar: Volovi

Večernje novosti 02.12.2017
S obzirom na to da su među podnosiocima prijave ljudi koji su osnovali i registrovali NVO "Crnogorska pravoslavna crkva", ne treba se čuditi njihovoj verskoj neukosti. U NIZU pritisaka na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, koja je neraskidivi deo SPC… »

Nadležni o prodaji "aerodroma CG": Vazdušne luke ostaju državne

Večernje novosti 02.12.2017
Nadležni ne razmišljaju o prodaji aerodroma u Podgorici i Tivtu. VLADA Crne Gore, kako je saopštio premijer Duško Marković, ne razmišlja o prodaji crnogorskih aerodroma, već će, nakon što sačini analize, odgovoriti na ozbiljna interesovanja… »

Vladu Crne Gore koči opozicija

Večernje novosti 02.12.2017
Duško Marković rad Vlade ocenio uspešnim uprkos produbljivanju političke krize. Premijer smatra da njegov kabinet dobro radi, ali da ga ometaju oponenti. GODINU dana rada Vlade Crne Gore obeležila je duboka politička kriza, kao i ukidanje brojnih… »